İşsiz kaldı, kendi imkanları ile tavuk çiftliği kurdu

Batman'ın Gercüş ilçesinde çiftçi, kendi imkanları ile tavuk çiftliği kurdu. Siparişlere yetişemeyen çiftçinin hedefi, çiftliği büyütüp istihdama katkı sağlamak.

GİRİŞ 09.12.2019 12:28 GÜNCELLEME 10.12.2019 14:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gercüş ilçesine Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet eden Müslüm Dilber, iş bulamayınca tavuk çiftliği açmaya karar verdi. Yakınlarından aldığı borçla organik tavuk çiftliği kuran Dilber, buradan elde ettiği ürünleri satmaya başladı. İlk etapta çevresine satış yapan Dilber, yoğunluğun yaşanmasının ardından siparişlere yetişemez duruma geldi. Dilber’in en büyük hedefi, çiftliği büyütüp istihdama katkı sağlamak.

 

 



“Devlet destek verirse işimi büyüteceğim”

Çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Dilber, kendi imkanları ile tavuk çiftliği kurduğunu söyledi. Dilber, “Şu an tavuklara bakıyorum. Bundan 3 yıl önce bu işe başladım, ilk etapta getirdiğim tavukları beğenmedim, hastalanıyorlardı.

 

 

Şimdiki tavuklarımız bizim bu bölgeye uyum sağlıyor iklim şartlarına uygundur. Kendi imkanlarımla yaptım bu çiftliği. Devlet katkısı olmasını isterim, devlet biraz yardım ederse işimi büyüteceğim, çünkü burada organik yumurtanın olmasını istiyorum tamamen organik ortamda yetiştirdiğim için marketlere yumurta yetiştiremiyorum. Marketler bazen gelip kendileri buradan alıp götürüyor bazen de biz götürüyoruz marketlere. Buğday, arpa ve mısır ile besliyoruz tavukları. Bazı tavukçular kafeste tavuk besliyorlar ve hiç dışarıya çıkartmıyorlar, bizim tavuklar ise sabah saat 07.00 sıralarında bırakıyoruz doğal ortama akşama kadar buralarda besleniyorlar ilaç kullanmıyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    gidin bi de o vatandaşa sorun..75 kuruş yumurta satacakta para kazanacak
    Cevapla
  • bahçıvan 4 yıl önce Şikayet Et
    destek olmayan köstekde olmasın kardeşim. bu dediğin zihniyet yüzünden gençler iş yapmıyor. bir anda zengin olmak istiyor. sonrada iş yok diye sızlanıyorlar.
    Cevapla
  • afyoklu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne tatlı olur o karatavuğun eti, yemeye doyamazsın etide yumurtasıda çok güzel
    Cevapla
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun azımlı akılcı uretken hafif güzel bir iş yaratmış yeterki bilgi düşünme proje düşünsün gençlerimiz
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    büyütme kardeşim batarsın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlete niye sırtını dayamaya çalışıyorsun güzel kardeşim. Çalışıp üretirsen zaten kazanırsın.
    Cevapla
  • jet 4 yıl önce Şikayet Et
    En gereksiz adamlara kredi veriyorlarsa bu kardeşimiz niye almasın.Ancak hibe kredi olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle