İsveç'ten köyüne döndü, çevre illerden onun için akın ediyorlar

İsveç’de 50 yıl yaşadıktan sonra emekli olan 71 yaşındaki Mustafa Aydın, Türkiye dönerek memleketi Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Çetmi Köyü’ne pizzacı dükkanı açtı.

GİRİŞ 01.07.2019 10:12 GÜNCELLEME 01.07.2019 11:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

22 yaşındayken çalışmak için İsveç’e giden Pizzacı Musti lakaplı Aydın, 215 nüfusu bulunan köyde açtığı pizzacı dükkanıyla görenleri şaşırtıyor. Pizzaları tatmak için çevre illerden köye müşteriler gelirken, Pizzacı Musti’de gösterilen ilgiden oldukça memnun.

 

 

 

22 yaşına geldiğinde çalışmak için İsveç’e gittiğini dile getiren Mustafa Aydın, “İsveç’de 50 yıl yaşadım her yıl köyüme tatile geldiğimde pizzacı olarak düşündüğüm şuandaki mekanı yavaş yavaş yapmaya başladım. Sonra Türkiye’me döndüm. Pizza restoranımı açtım. Çok büyük rağbet gördü. Herkes memnun oldu. Pizzayı İsveç usulü yapıyorum. Baharatlarımız İsveç’ten, peynirler İtalya’dan geliyor. Bu yüzdende çok tutuldu ve beğenildi. Ormanların arasında bu güzel tabiatın içerisinde müşterilerimiz gelip pizzalarını yiyerek memnun bir şekilde buradan ayrılıyorlar’’ dedi.

 

 

İsveçten Çoruma geldi, dükkan açtı Çevre illerden onun için akın ediyorlar

İsveç’te uzun yıllar pizza ustası olarak çalıştığını belirten Mustafa Aydın, ‘’İsveç’e ilk gittiğimde 16 yıl tekstil sektöründe çalıştım. Sonra kendi işime başladım ve ilk pizza restoranı açtım. 10 yıl ailemle birlikte bu işyerinde çalıştık. Çok tutuldu ve sevildi. Daha sonra Türk restoranı açtım ve 20 yıl burayı işlettim. 50 yıldan sonra Türkiye’ye geri döndüm. İsveç’de yaptığım pizza usulünün aynısını köyümde yapıyorum. Köyüme de bu sayede katkım oluyor” şeklinde konuştu.

İsveçten Çoruma geldi, dükkan açtı Çevre illerden onun için akın ediyorlar

Müşterilerin ilgisinden de oldukça memnun olduğunu belirten Aydın, ‘’Müşterilerimiz sağolsunlar buraya akın ediyorlar. Şuanda en çok müşterimiz Kargı’dan ve Boyabat’tan geliyor. Ramazan bayramında çok güzel iş oldu talebe yetişemedik. Bu nedenle kurban bayramında daha çok iş olacağını düşünüyoruz. Nasıl yetişeceğimizi düşünüyoruz ve plan yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Daha büyük bir şehirde veya ilçede pizzacı açabileceğini ama köyünü tercih ettiğini belirten Mustafa Aydın, ‘’Ben İsveç’te ve Antalya’da kaldım. Ama en büyük huzuru köyümde buldum. Bana burası daha cazip geldi. Ben inanıyorum 10 yıl, 20 yıl burayı kesinlikle işletirim çünkü çok güzel talep var. Köyüme bir katkım oldu. Ben bu pizzacıyı Kargı-Sinop Karayolu’na da veya bir şehirde açabilirdim ama istemiyorum. En güzeli köyüm ve en güzeli burası’’ diye konuştu.

Pizza yemek gelen bazı müşteriler de, Çorum’a tatile geldiklerini, Pizzacı Musti’yi gördüklerini ve merak ettiklerin belirterek, pizzanın güzel ve lezzetli olduğunu söylediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    evet isin asli ulkemiz hammadde yonunden cok zengin olmasina ragmen becerikli insanlarin azligindan adimizi duyuramiyoruz italyanlar dondurma yapiyor icine taze meyveleri kullaniyor milyarlarca euro para kazaniyor bizim ulkemiz meyve yonunden italyaya on basar ama biz maras dondurmasini dahi gida boyasiyla yapip kaliteli musteri bekliyoruz bu kafayla bizden birsey olmaz erdoganda olsa basta imamogluda olsa kafa degismeden bu ulke degismez kardesim bence asil kucukten baslamali bu ise
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    gardas imamoglu yapar yapmaz demiyoruz kim gelirse gelsin fark etmez diyoruz insani yetistirmek gerek diyoruz bilincli birey diyoruz becerikli eleman diyoruz yani teknik konusuyoruz siyaset bulastiriyorsunuz siyasetin bulastigi hicbir isten halka yarar gelmiyor cunku siyaset yapanlarin cogu bos gezip it kovalayan tipler meslek diyoruz bilgi diyoruz nokta...not siyasetcileri artik bende sevmiyorum hemde hicbirisini
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    yüzmilyon dene imamoglu 1 erdogan etmez bunu sende biliyon ama hala boş boş gevezelig ediyon inan buna elin gavuru sizin gadar bu ülkeye millete islama zarar vermedi 1 iniz deel alayınız boş beleş
    Cevapla
  • timur 4 yıl önce Şikayet Et
    İMAMOĞLU NE YA GÜLDÜRMEYİN İNSANI Kİ,MLE KİMİ KIYASLIYORSUNUZ İMAMOĞLU OLUNCA YERLİ VE MİLLİ MAKARYOS HEYKELLERİ SATILIR SEN RAHAT OoL
    Cevapla