Üç ortaktan müthiş başarı: İthalatçıydı imalatçı oldu

İstanbul'daki şirketleri aracılığıyla, savunma ve otomotiv sanayisine yurt dışından karbür freze, matkap ve rayba getirten 3 ithalatçı, bu ürünlerin imalatı için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) makine ve ekipman desteği alarak Malatya'da tesis kurdu.

Üç ortaktan müthiş başarı: İthalatçıydı imalatçı oldu
Üç ortaktan müthiş başarı: İthalatçıydı imalatçı oldu
GİRİŞ 21.01.2019 14:15 GÜNCELLEME 21.01.2019 14:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yaklaşık 15 yıl önce şirket kurarak, karbür freze, matkap ve rayba ithal eden Deniz İn ve iki ortağı, bu ürünlerin imalatını kendileri yapmaya karar verdi.

Malatya'da Elasan AŞ'yi kuran İn ve ortakları, yapmayı planladıkları 10 milyon liralık yatırımın ilk ayağını KOSGEB desteğiyle hayata geçirdi. Girişimciler, 2017 yılının sonlarında KOSGEB'ten aldıkları makine ve ekipman desteğiyle 3 milyon lira tutarında yatırım yaparak Malatya'daki Özsan Sanayi Sitesi'nde üretime başladı.

Firma, farklı çaplarda aylık ortalama 2 bin 500 karbür freze, karbür matkap ve karbür rayba üretiyor.

"İHRACATA YÖNELECEĞİZ"

Deniz İn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ithal ettikleri ürünleri bugün kendi tesislerinde üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yerli Görüş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Ürünü ve piyasayı biliyorlar. Birlikte yerli üretim yapmayı başarmışlar. Çok kıymetli bir örnek ithalatçılar açısından. İkinci aşama da inşallah ihracat olur.
    Cevapla
  • EMRE BERLİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bi destekte bize veren olsa çok sevinecegiz. AB patentli buluşumuzu Türkiyede üretmek için çalmadığımız kapı kalmadı üstad. Sayın Bakanım Varanka ulaşmakta mümkün değil. Yorulduk vesselam. Güzelim projeyi Almanlara satmak istemesekte galiba mecbur kalacağız
    Cevapla
  • Vedat KARAKAYA 5 yıl önce Şikayet Et
    Emre Beye katılıyorum bizim başımıza neler geldi bir bilseniz
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    calmadigin kapi kalmadi yazinizi kabul etmiyorum.. ne demek hemen mi pes ediyorsunuz? bir de boyle onemli patentli buluslari? ne olacak yani turkiye kazanacagina hemen kapi acilmadi diye yabanciya mi vereceksiniz? nerde mucadele nerde sabir.? zaten acelecilik bizim turklerin hepsinde var malesef.. kardes eger samimiysen niyetinde sozlerinde dusuncelerinde boyle hemen vazgecmezsin! kapi acilana kadar vurarsin ! sonun elbet bir acan olur ! yeter ki sen dogru yerelere vur ve sabir et olmadi gazeteye cik anlat projeni ! sesinizi oyle duyurun , var oyle yapan hemde cok !.. insallah sizlerle igilenen ne tez zamanda bir hukumet yetkilisi cikar ! selam ve dua..
    Cevapla
  • Volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ülkemiz için cok yararlı bır calısma dünyanın parası gıdıyor yurtdısına tornalama ucları frez matkaplar için
    Cevapla