Nişantaşı'ndaki işini bırakıp çiftçi oldu

Nişantaşı'nda moda tasarım atölyesi işleten Nevin Yüncü, 15 yıl önce döndüğü memleketi Tekirdağ'da çiftçilik yapıyor.

Nişantaşı'ndaki işini bırakıp çiftçi oldu
Nişantaşı'ndaki işini bırakıp çiftçi oldu
GİRİŞ 14.01.2019 16:25 GÜNCELLEME 14.01.2019 16:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Evlendikten sonra İstanbul'a taşınan ve Nişantaşı'nda moda tasarım atölyesi açan Nevin Yüncü, 10 yıl yaşadığı İstanbul'dan 2003 yılında kızının daha rahat bir ortamda büyümesi için Tekirdağ'a dönme kararı aldı.

 

 

Baba ocağının bulunduğu Zafer Mahallesi'nde kendilerine ait topraklarda çiftçilik yapmaya başlayan Yüncü, kısa sürede öğrendiği çiftçilikte 15 yılı devirdi.

Erken saatlerde traktörle tarlaya giden, tarla süren ve çapalayan Yüncü, maharetiyle çevredekilerin takdirini topluyor.

 

 

AA muhabirine açıklama yapan Nevin Yüncü, İstanbul'un karmaşıklaşan atmosferinden "nefes aldığım yer" diye tarif ettiği Tekirdağ'a dönme kararını, İstanbul'a gittiği günden beri düşündüğünü söyledi.

Kızının geleceğini düşündüğü için dönmekte tereddüt etmediğini anlatan Yüncü, "Nişantaşı'nda moda tasarım atölyem, butiğim vardı. Orada 10 yıl kadar tasarımlar, modeller yaptım. Sonra Saadet isminde bir kızım dünyaya geldi. Ben kızımın şehirden uzak, daha doğal bir yerde büyümesini istedim." dedi.

"Herkesin toprağa basmasını tavsiye ediyorum"

İstanbul'dan sonra Tekirdağ'da rahat bir nefes aldığını aktaran Yüncü, "İstanbul'dan geldikten sonra burada nefes aldım. Egzoz dumanından, şehrin sanayisinden sonra burası adeta bana yeni bir nefes oldu. Burada yeniden doğdum. Toprak kokusu, havası huzur veriyor. Ben 45 yaşındayım herkes 35 yaşında falan gösterdiğimi söylüyor. Ben de herkesin ayağının toprağa basmasını tavsiye ediyorum. Topraktaki enerji, insanı hem gençleştiriyor hem güzelleştiriyor. Toprağın vermiş olduğu enerji hiçbir yerde yok. Bir karış bile olsa insanın toprağı olmalı." diye konuştu.

Yüncü, şu anda buğday ekimi yaptığını ve onlarla ilgilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"15 yıldır Tekirdağ'dayım, burada çok mutluyum, traktör kullanıyorum, tarlada çalışıyorum, tarlamı sürüyorum, soğan ekiyorum, ilaçlama yapıyorum. 15 yıllık Ziraat Odası'na kayıtlıyım. Ziraat Odası'nda çiftçilik belgelerim var. Çok mutluyum, yaptığım işten. Şu anda ekim ayında buğday ekmiştik, onlarla ilgileniyorum. Buğdaylarımız elli santimetre boyuna ulaştı. Nisan, mayıs aylarında da ayçiçeği ekimi yapıyoruz. Allah nasip ederse haziran ayı gibi de hasadını yapacağız.

Aynı zamanda organik tarımla da uğraşıyorum. Hiç hormon, kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan organik soğan üretimi yaptım. Çok güzel oldu. Şimdilik kendi ürünlerimizi kullandığımız yiyebileceğimiz kadar üretiyorum. Organik tarıma baklagillerle devam edeceğim. Nohut, fasulye ve bakla tarzı ürünler ekeceğim. İnşallah hedefim bunların satışını da yapıp gelir elde etmek."

YORUMLAR 6
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    Mayası köyde tutulup, köy yaşamını bilen, istanbul un nişantaşında da yaşamış olsa köyünün özlemini içinden atamamış ve bir bahane bularak köyüne dönmüş bir kardeşimiz. Aynı imkanlara sahip olabilseler, belki de istanbul da yaşayanların en azından yarısı aynı şeyi yapar. Lakin, köylere evlenmeyerek, illaki şehir isteyen, dolayısıyla, köylerdeki genç nüfusun azalmasındaki en büyük etken olan köy kızlarına ne demeli? Zira, öncelikli olarak çözülmesi gereken, köylerdeki en büyük sorun şu anda bu.
    Cevapla
  • Buldanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdinasiloluyor50cm buğday?yanlışın olmasin
    Cevapla
  • AliŞim 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Bu seçimi herkes yapamaz. Bu arada Adidas'lar da Nişantaşı'ndan kalma herhalde ☺
    Cevapla
  • necati 5 yıl önce Şikayet Et
    keşke bütün hanımlarımız üretken azimli olsa kalkınmaları hız kazanır ekonomiye marjınal katkıları olur ben yozgatın merkez köyündenim köyüme gittim hanımlar mallara bakıyorlar beylerde yardım ediyor hemde tarla işleri beylere ait buğday nohut bıcer biçiyor herkes kalkınmış her evde bir taksi iki traktör birisi cift çeker bir benim traktörüm kalmış 1982 model köylümle gurur duydum azimli çalışkan bilgili olmak zorundayız herkes kendi çalışma alanında birde hükümetimiz buğday nohut her mahsule pirim mazot desteği buzağı desteği ne güzel imkanlar sunuyor
    Cevapla
  • daha çok 5 yıl önce Şikayet Et
    BEN SİNOPLUYUM.İSTANBUL DA OTURUYORUM.SİNOP ÇOK UZAK.BU KADAR UZAK OLMASA BİR AYAĞIM ORDA OLUR.ÜRETİM YAPARDIM AMA ulaşım daha hızlı olduğunda belki yapılır. ablamız tekirdağ yakın diye girişmiş bu işlere.köy var.arazi var. akrabalardan babadan destek de görmüş. nediyelim. hayırlısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle