Çörekleri birinci oldu, siparişlere yetişemiyorlar

Mardin’de unutulmaya yüz tutan Süryani çöreğini Hindistan’dan getirdikleri 32 çeşit baharatla yeniden yapmaya başlayan ve 2017’de düzenlenen Tarım Ürünleri Oscarları Yarışması'nda 1’inci olan Balcı ailesi siparişlere yetişemiyor. Aile, açtığı iş yerinde günde 80-100 tepsi Süryani çöreği üretiyor.

GİRİŞ 09.12.2018 15:37 GÜNCELLEME 09.12.2018 16:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maddi imkansızlıklar nedeniyle göç ettikleri İstanbul’dan 2009 yılında Mardin’e dönen Balcı ailesi, tarihi Dayrulzafran Manastırı’nda işe başladı. Kaybolmaya yüz tutan Süryani çöreğini Hindistan’dan getirdikleri 32 çeşit baharatla yeniden yapmaya başlayan aile, 2017’de İstanbul’da 700 ürünün katıldığı Tarım Ürünleri Oscarları Yarışması'nda yaptığı çörekle birinci oldu. Daha sonra manastırdan ayrılan ve kendi iş yerlerini açan aile, şimdi siparişlere yetişemiyor.

 

 

 

Mardin’e 2009’da döndüklerini ve asıl mesleğinin kuyumculuk olduğunu belirten Edip Balcı, “Döndükten sonra Dayrulzafran Manastırı’nda pazarlama müdürü olarak işe başladım. Eşim Seyhan da burada mutfak işlerini ve Süryanilerin çöreğini yapmakla görevliydi. Bu çörek unutulmak üzereydi. Süryanilerin evlerinde bulunması gereken bir çörek. Biz bunu manastıra geçmemizle Suriye’deki bir firmadan esinlenerek yeniden yapmaya başladık. Yaptığımız çörek yarışmada 700 ürünü geride bırakıp birinci oldu” dedi.

 

 

 

Çörekleri birinci oldu, siparişlere yetişemiyorlar

Daha sona iş yerlerini açtıklarını anlatan Balcı, “Tepsi tepsi satılan bu çöreğin özelliği baharatlar. Baharatları her seferinde taze taze Hindistan’dan özelikle getiriyoruz. Türkiye’de baharatlar var ama istediğimiz tazelikte olmadığı için her ay Hindistan’dan periyodik olarak getiriyoruz. 32 çeşit baharat kullanıyoruz. Her gün yaklaşık 80 ile 100 tepsi arası üretmekteyiz. İş bölümü yaptık. Neredeyse üç vardiya çalışabilecek duruma gelmekteyiz” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ego 5 yıl önce Şikayet Et
    Say la 32 baharatı ?
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarıyla,gıda işiyle uğraşanların çoğu işe ilşk başladıklarında müşteri edinmek için en iyisini yapmaya çalışırlar. ama müşteri edindimilerdide,nasıl yaparızda maliyeti daha aza indiririz onu düşünmeye başlarlar,bunuda yapmak için müşteriyi alıştıra alıştıra ilk günkü kaliteden çalmaya başlarlar.
    Cevapla
  • Maho 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende nerde kaldı bu çörek diyordum.
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde tatlı börek çeşidimiz var ama şahsi fikrim bunların insan sağlığına bir gram faydası olmadığı .
    Cevapla
  • mustafaak 5 yıl önce Şikayet Et
    yemeyin o zaman
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz unla yapılan Tüm Çörekler,Börekler,Tatlılar Sağlıksızdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle