Yurt dışında 70 dolar Türkiye'de 35 lira

Yurt dışında fiyatı 70 dolar olan kuş yuvalı kiremitler Çorum'da bir firma tarafında elde üretilerek 35 liradan satılıyor. İnternetten görerek üretime başlayan iki ortağın kurduğu firma şimdiye kadar belediyeler ve kurumlara 3 bin adet kuş yuvası gönderdi.

GİRİŞ 18.10.2018 12:58 GÜNCELLEME 18.10.2018 14:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kentte dört kuşaktır tuğla ve kiremit üretimi yapan firmanın ortaklarından Cengiz Başaranhıncal ile Ali Arslan tarafından, Hititlerin kullandıkları birçok ürünün topraktan olmasından esinlenilerek "Hitit Terra" ismiyle kurulan firma, yaklaşık 7 yıldır mutfak ve süs eşyaları üretiyor.

Çoğunluğu el işçiliğiyle kek kalıbı, çiğ köfte tepsisi, sürahi başta olmak üzere çeşitli mutfak ve süs eşyaları, ayrıca Hititler döneminde kullanılan çeşitli eşyalarla bazı motiflerin üretimini yapan firma, kuş yuvalı kiremit üretimine de başladı.

 

 

 

35 liradan satıyor

Yurt dışında 70 dolara alıcı bulan kuş yuvalı kiremitler, el işçiliği de kullanılarak farklı kuş türlerinin barınabileceği şekilde üretilip 35-60 liradan satılıyor.

3 bin adet gönderildi

Firma ortaklarından Ali Arslan, yaptığı açıklamada, sosyal medyada gördükleri kuş yuvalı kiremit üretimine iki yıl önce başladıklarını ve bugüne kadar çeşitli belediyeler ve kurumlara 3 bin adet ürün gönderdiklerini söyledi.

İnternetten gördü

İnternetten gördükleri kuş yuvalı kiremidi farklı şekilde yeniden tasarladıklarını anlatan Arslan, "İnternet üzerinden tanesi 70 dolar civarında satılıyordu. Doğayla ilgili bir ürünün bu kadar yüksek bir bedelle piyasaya sunulmasının dezavantaj olduğunu düşündük. Biz de 5-10 dolar gibi makul bir fiyatla isteyen herkesin alabileceği bir noktaya getirdik. İsteyenlerin, yurt dışından getirmek yerine Türkiye'den, Çorum'dan bu ürüne ulaşmalarını sağladık." dedi.

YORUMLAR 6
  • Tahsin YILMAZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Üreten,ekmeğini taştan çıkaran her insanımızdan ALLAH TEALA razı olsun.İşinde başarılar ve kolaylıklar dilerim.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Alt tarafı bildiğimiz toprak, kiremit, zaten bir çok kilden üretim yapan insanımız var, onlara yeni bir ekmek kapısı olmuş. Fakat bu kadar abartmaya gerek yok, işin içine avrupa ve yuro girince sanki çok önemli bir malzeme, bir ihraç malı olmuş. ataları kuş evleri yapan torunlar olarak bunu önce bizim akıl etmemiz gerekirdi.
    Cevapla
  • yurtdışında 5 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışında 70 euro bir adamın günlüğü 1 kilo dana eti 41 litre benzin 1 kilo yoğurt yarım kilo peynir hatta bi kafede kahvede içebilirsniz alınbiliyor
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Artik dolari euroyu birakin TL ye bakin ne bu Euroya sunu alirim bunu alirim kiyaslamalari?
    Cevapla
  • remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • Engin 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah daim etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle