Devlet memuru olamayınca mantar üreticisi oldu

Niğde'de İktisat Bölümü mezunu Kasım Öztürk (25), KPSS sonrası 2 yıl boyunca devlet memuru olarak atanamayınca mantar üreticisi oldu.

GİRİŞ 05.06.2018 11:12 GÜNCELLEME 08.06.2018 09:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Mantar üretimine 2 yıl önce Genç Çiftçi Projesi'yle başladığını belirten Kasım Öztürk, ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Öztürk, "Geçen yıl bu işe başladık. 2 yıldır mantar üretimi yapıyorum. Geçimimizi bundan kazanıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. 

Bakımını iyi yaparsanız iki evin geçimini sağlayacak şekilde kazanç sağlayabilirsiniz. Bu işi yapmak isteyenler önce kursuna gitmelerini tavsiye ederim. İktisat mezunuyum 2 yıl KPSS'ye hazırlandıktan sonra bir yere atanamadım. Daha sonra devletimizin vermiş olduğu genç çiftçi projesi ile bu işe başladım. 2 yıldır mantar üretiyorum. Gelirim güzel" diye konuştu.

 

 

MANTAR İÇİN 7 PROJE BAŞVURUSU DAHA YAPILDI

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, Genç Çiftçi Projesi kapsamında kurslar açtıklarını söyledi. Baş, "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 2016 yılında bakanlığımız tarafından Genç Çiftçi Projesi başlatıldı.

Mantar üretiminde  ilk yıl 2 proje, 2017 yılında 6 proje hayata geçirildi. 2018 yılında ise 7 proje başvurusu değerlendirme kapsamında bulunmaktadır. İlimize katma değeri yüksek olan mantar yetiştiriciliği için ayrıca Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'Mantar Yetiştiriciliği' kursu açılarak 49 kursiyere sertifikası verildi" diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    helal sana arkadaş, bu millete duyurulur o hayali bankaya yatırcağınız parayı böyle gerçekçi projelere yatırın. öyle yok kısa yoldan köşe dönmecilik. az uyanık ol yurdumun insanı. tosuncuklara yatırılan para bu tür girişimler için kullanılsaydı hiç değilse piyasada gezerdi paralar,Ugandalarda gezmezdi. biliyorum kızacak bir çok insan fakat akıl var mantık var yurdumun insanı bugün 100 verip bir iki ayda 200 almak nerede yazıyor. üretmeden kazanmanın sonucudur bu olaylar.
    Cevapla
  • Kayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ooo sistem yanlış dikkat et kardeşim
    Cevapla
  • mamia 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun . mezuniyetin üzerinden 10 sene geçmiş halen ben çalışmayım da devlet bana havadan iş versin diye bekleyen atanamayan öğretmenlere gelsin bu haber .
    Cevapla
  • Hayır 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav o kadar sacma sapan adamlar memur oluyor şu kardeşim olamıyorsa yazık bu düzene. Şu mübarek efendimizin diger ismini tasiyan kardesimin Allah yolunu açik etsin. Helal olsun.
    Cevapla
  • hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    hz.peygamberin kasım diye ismi yok. oğlu kasimdan ötürü ebulkasim diye lakabi vardi. ebubekir ebutalip gibi...
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İstiridye mantarının getirisi daha yüksek. Hem daha temiz ve doğal.
    Cevapla
  • ALİ VELİ 5 yıl önce Şikayet Et
    BENİM ATANAMAYAN ARKADAŞIM DA HASTA OLDU MANTAR ÜRETİRKEN AYNI ŞEKİLDE CİĞERLERİNİ HASTA ETTi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle