Bunu yapana faizsiz kredi verilecek! Bugün başladı

'Yerli ve yeni' makine alımlarında açılan kredinin 300 bin liraya kadar olan faizini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı karşılayacak. İşte kredinin verileceği tarih ve istenen o şart..

Bunu yapana faizsiz kredi verilecek! Bugün başladı
Bunu yapana faizsiz kredi verilecek! Bugün başladı
GİRİŞ 01.06.2018 09:53 GÜNCELLEME 01.06.2018 16:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşletmelerin son dönemde artan faiz yükünü hafifletmek üzere önemli bir adım atıldı. “Yerli ve yeni” makine alımlarında açılan kredinin 300 bin liraya kadar olan faizini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) karşılayacak. Böylece yerli makine teçhizat üreticisi de desteklenmiş olacak.

Gazete Habertürk'te yer alan haberde, destek programı kapsamında, işletmelere son dönemde faiz nedeniyle artan maliyetlerini azaltmak için 300 bin liraya kadar faiz desteği verilecek. Bu destekten faydalanmak için “yerli ve yeni” makine alımı şart olacak. Kredinin ilk 6 ayı ödemesiz olacak. 36 ay vadeli kredi, 3 aylık eşit taksitlerle geri ödenecek. Kredi faizinin 300 bin liraya kadar olan kısmını KOSGEB ödeyecek.

KREDİ GARANTİ FONU DEVREDE

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Faiz desteğinden, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, imalat sanayiinde faaliyet gösteren ve yasaklı olmayan işletmeler yararlanabilecek. Yalnızca yerli ve yeni makine teçhizat alımları desteklenecek. Yaklaşık 500 milyon liralık kredi kullandırılacak. 100 milyon lira faiz desteği ödenecek. Başvurular 1 Haziran’da başlayıp 1 ay sürecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • özcan aktas 5 yıl önce Şikayet Et
    BİZ DIŞARDAN PARÇA ALIP İÇERDE TOPLANANA DA yerli diyoruz o şekilde bir işe yaramaz basit örneği ithal çekirdeğin üzerinde hammadde ithal yerli üretim yazıyor artık çekirdeğin hammaddesi ney siz düşünün
    Cevapla
  • Evrak işi çok 5 yıl önce Şikayet Et
    Kosgeb den kredi almak ölüm bi ton evrak işi var ufak bi evrakta hata varsa hemen red ediliyor arada danışman firmalara komisyon kazandırıyorar kısaca prosütür çok
    Cevapla
  • BİLMEK LAZIM 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce ülkede yerli makina üretmek gerekiyor. Sanayide üretimde kullanılan hangi makinalar yerli ki? Araba uçak üretmeden önce bunların parçalarını üretecek yerli makinalar üretmek gerekiyor yetkililer. Makinalarda kullanılan işleme aparatları ülkede üretilmiyor.
    Cevapla
  • zazacan 5 yıl önce Şikayet Et
    Paramız dışarı gitmesin, yerli şartı bırakılmasa o eksik makinaları yapan firma da çıkmaz. Yerli şartı olmasa inanın sadece İTHALAT artıyor. Biz bu işlerin içindeyiz
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kısmen üretilenler var ama büyük oranda dışarı bağımlıyız. Zamanında neler yapılmıştı yine chp nin azizliğine uğradı.
    Cevapla