Ayakkabı satıcılığından fabrikatörlüğe

Van’da yıllarca lastik ayakkabı satan Umut Taciroğlu, kardeşiyle birlikte ayakkabı fabrikası kurdu. Taciroğlu kardeşler İran ile görüşmelerini sürdürürken, sınır kapısının açılması halinde ilk sevkiyatlarını İran’a yapmayı planlıyor.

Ayakkabı satıcılığından fabrikatörlüğe
Ayakkabı satıcılığından fabrikatörlüğe
GİRİŞ 19.04.2018 10:26 GÜNCELLEME 19.04.2018 10:26

Baba mesleği olarak yıllardır Van’da ayakkabı sattığını ifade eden Umut Taciroğlu, her zaman dışa bağımlı çalıştıklarını söyledi. Artık kendi işlerini kurmanın zamanının geldiğini ve bu kapsamda ayakkabı üreticiliğine başladıklarını dile getiren Taciroğlu, Van İş Geliştirme Merkezinde fabrika kurup, 12 kişinin de istihdamını sağladığını kaydetti. Sadece hammaddeyi dışarıdan aldıklarını dile getiren Taciroğlu, “Geri kalan tüm işlemleri burada yapıyoruz. Şu anda 12 kişi çalışıyor. Hedefimiz en az 40 kişinin istihdamını sağlamaktır” dedi.

''DIŞA BAĞIMLI OLMAKTAN KURTULMAK İSTEDİK''

Her zaman dışa bağımlı çalıştıklarını vurgulayan Taciroğlu, “Küçük bir iş yerimiz vardı. Lastik ayakkabı satıyorduk. Hamdolsun işi bugünlere getirdik. Şu anda ayakkabı toptancılığını yapıyoruz. Üretime de başladık. İyi olacağını düşünüyoruz. Vanımız için, dışa bağımlı olmaktan kurtulmak istedik. İstihdam sağlamaya, gençlerimize iş imkanı oluşturmaya çalıştık. Hedefimiz; daha da büyümek, üretimin kapasitesini arttırmak ve ürün yelpazesini geliştirmektir. Bunun üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA