KOBİ kredilerine ramazan dopingi

Ramazan Bayramı’ndaki canlılığa odaklanan bankalar, KOBİ’lere cazip kredi seçenekleri sunuyor.

KOBİ kredilerine ramazan dopingi
KOBİ kredilerine ramazan dopingi
GİRİŞ 20.06.2017 09:39 GÜNCELLEME 20.06.2017 09:39

Ramazan Bayramı’ndaki canlılığa odaklanan bankalar, KOBİ’lere cazip kredi seçenekleri sunuyor. Faiz ve dosya masraflarında sağlanan kolaylıklar ile uygun vade seçenekleri öne çıkan fırsatlar arasında.

Ramazan Bayramı büyük bir ekonomik canlılığı da beraberinde getirecek. Turizm, gıda, ulaşım ve tekstil süreçten olumlu yönde etkilenecek ilk sektörler arasında yer alıyor. Bu süreçte 1.3 milyon kişi yollarda olacak. Ekonomik canlılığa katkı sağlamak isteyen bankalar da düzenledikleri kampanyalarla tüketicilere düşük faizli cazip kredi seçenekleri sunuyor. Özellikle de KOBİ ve esnafa yönelik bayrama özel kredi vermek için adeta birbirleriyle yarışan bankalar, vade, faiz ve dosya masrafları için de uygun seçenekler sunuyor.

DÖRT KOLDAN DESTEK

Türk Ekonomi Bankası (TEB), küçük işletme sahiplerinin harcamalarının ve nakit ihtiyacının arttığı bayram dönemine özel bir kredi kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ticari taksitli kredi kullanan esnaf, 50 bin liraya kadar olan kredi ihtiyaçlarını günlük 42 liradan başlayan taksitlerle ödeyebilecek. 24 ay vadeli Esnafa Özel Bayram Kredisi kampanyasına TEB şubelerinden başvurulabiliyor. Kampanya, 30 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek.

48 AY VADELİ KREDİ

Garanti Bankası yüzde 1.29 faiz oranı ve 48 aya varan vadelerle, 75 bin TL ve üzerinde ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten "Müşterilerimiz ödeme planını seçerek, bayramı ve tatillerini keyifle geçirebilirler" dedi. Halkbank, 79. yılını müşterileri ile kutluyor. Banka, geleneksel "Halk Günü" kampanyası ile her sene olduğu gibi bu yıl da tüketicilere yönelik çeşitli çözümler hazırladı. Yüzde 1.13'den başlayan faiz oranları ile ihtiyaç kredisi kampanyası devam ediyor.

GERİ ÖDEME KOLAYLIĞI

Yapı Kredi, 23 Haziran'a kadar geçerli kampanyası ile, günde 10 TL ödeyerek 10 bin TL bireysel ihtiyaç kredisi veriyor. QNB Finansbank ise nakit ihtiyacı olan müşterilere uygun faiz oranlı ve ödemeye 3 ay sonra başlayabilecekleri kampanya başlattı.