KGF destekli 6.5 milyar liralık kredi kullandırdı

ING Bank, Mayıs sonu itibariyle 7 bine yakın KOBİ ve ticari müşterisine 6,5 milyar TL’lik Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi kullandırdı.

KGF destekli 6.5 milyar liralık kredi kullandırdı
KGF destekli 6.5 milyar liralık kredi kullandırdı
GİRİŞ 09.06.2017 15:30 GÜNCELLEME 09.06.2017 15:30

Bu kredilerin yüzde 90 gibi önemli bir bölümünü yeni krediler oluştururken, adet bazında yüzde 90’ı, tutar bazında da yüzde 64’ü KOBİ’lere kullandırıldı.

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, KGF destekli kredilerin KOBİ’lerin büyümesine ciddi ivme kazandırdığını söyledi.

Abay, "Kredi Garanti Fonu’nun son derece hızlı ve etkin insiyatifiyle başlayan ve 27 bankayı kapsayan bu girişim, yine KGF’nin güçlü operasyonel ve sistemsel performansıyla sorunsuz bir şekilde işledi. Bu uygulama, ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağladı. Nitekim, ekonomi yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre KGF kredilerinin 2017 büyümesine yüzde 1-1,5 oranında katkı yapması bekleniyor. Bu etkinin son derece kritik olduğunu düşünüyorum."

KGF destekli sağlanan kredilerin aynı zamanda bankacılık sektörünün temel göstergelerine de önemli etki sağladığını anlatan Abay, "Bankaların kredi büyümeleri, aktif kalitelerinin iyileştirilmesi ve sermaye yeterliliklerinin kontrol altında tutulması bunlardan sadece birkaç tanesi. ING Bank olarak biz de yılın başından itibaren, KGF işbirliğiyle çok başarılı bir dönem geçirdik. Firmalarımızın bu finansmana en sağlıklı ve hızlı şekilde ulaşması için bir dizi geliştirmeler yaptık. Üzerimize düşeni yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. önümüzdeki dönemde de tüm ekiplerimizle seferber olarak KOBİ’lerimize en uygun koşullarda finansman desteği sağlamak için yoğun çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA ÖRNEK

ING Bank Türkiye KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevi sonrasında kısa bir süre önce Amsterdam ING Merkez Ofisi’ne “Bireysel Krediler Risk Yönetimi Global Başkanı” olarak atanan Murat Sarı da "KGF finansman modelinin dünya çapında örnek alınabileceğine inanıyorum. Modelin ihtiyaca yönelik olarak en uygun şekilde kurgulanması, sonrasında teknik ve operasyonel olarak doğru işlemesi çok etkin sonuçları beraberinde getirmiştir. Türkiye’deki görevim esnasında, bu finansman modelinin uygulama süreçlerinde çok kıymetli tecrübeler edindim. Üstlendiğim yeni global sorumluluğuma bu tecrübeleri etkili şekilde aktarmayı ve bu modelin diğer ülkelerde bilinirliğini artırmayı istiyorum” dedi.