Girişimlere yatırım yaparak 15 ayda rekor büyüme

Olmadık Projeler Kurucusu A. Seçkin Canan, girişimleriyle 15 ayda 2 bin 500 lira sermayeden 3,5 milyon TL'lik finansal hacime ulaşarak rekor bir büyüme gösterdiklerini ifade etti.

Girişimlere yatırım yaparak 15 ayda rekor büyüme
Girişimlere yatırım yaparak 15 ayda rekor büyüme
GİRİŞ 01.06.2017 10:04 GÜNCELLEME 01.06.2017 10:04

Olmadık Projeler Kurucusu A. Seçkin Canan, girişimleriyle 15 ayda 2 bin 500 lira sermayeden 3,5 milyon TL'lik finansal hacime ulaşarak rekor bir büyüme gösterdiklerini belirtti.

İçerik üretimi sektöründe faaliyet gösteren Olmadık Projeler'in, kurucusu A. Seçkin Canan şirketin finansal büyüklüğü hakkında bilgi verdi. Canan, girişimleriyle 15 ayda 2 bin 500 lira sermayeden 3,5 milyon TL'lik finansal hacmine ulaştıklarını açıkladı. İnsan yetkinliklerini üretime dönüştüren HuaaS (Human Intelligence as a Service) iş modelinin Türkiye'deki ilk ve tek temsilcisinin kendileri olduğunu dile getiren Canan, "Elde ettiğimiz geliri girişimlerine aktararak hızla büyüyoruz. Çalışmalarımızı Balat'ta sürdürmekteyiz. Ocak 2016'da 2 bin 500 TL nakit sermaye ve kredi destekleriyle, hiçbir yatırım ortağı olmadan yola çıktık ve 15 ayda 3,5 milyon TL'lik finansal hacme ulaştık. Bugüne kadar girişimlerimize 1,5 milyon TL yatırım yaptık. Farklı girişim projeleri üzerinde çalışarak üreten insanlara yatırım yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"GİRİŞİMLERİMİZİ İÇERİK ODAKLI BİR YAKLAŞIMA GÖRE PLANLIYORUZ"

İletişim sektöründe nitelikli içerik üretmeye yönelik bir girişim bulunmadığını belirten Canan, sektörün içerik odaklı bir yaklaşımla büyüyeceğini ve girişimlerini buna göre planladıklarını söyledi.

Canan şunları kaydetti: "Olmadık İletişim Ajansı, 5 kişilik ana kadrosu ve iş ağında yer alan yaklaşık 100 profesyonelle, iletişimin her alanında faaliyet gösteriyor. SAP'nin en büyük uluslararası iş ortaklarından itelligence, ofis mobilyasında 60 yıllık birikime sahip Ersa, felaket kurtarma ve iş sürekliliği çözümlerinde uzmanlaşan Clonera Bilişim, Türkiye'nin en büyük kırtasiye e-ticaret platformlarından 49.com.tr ve son dönemin dikkat çeken girişimlerinden Kolay İK'nın iletişim süreçlerini yönetiyor.

Olmadık Projeler ekibine ve tüm girişimlerine ev sahipliği yapan Olmadık Projeler Atölyesi'nde; ortak çalışma alanı, tasarımcılar ve emeğiyle üretenler için atölye ve bir kütüphane bulunuyor. 3 kattan oluşan atölyenin kapıları, birlikte üretmek ve çalışmak isteyen herkese açık. Olmadık Projeler'in tasarım girişimi olmadık dükkân ise üretenleri aynı çatı altında bir araya getiriyor. El yapımı ya da sınırlı üretimle hazırlanan özgün tasarımlar, e-ticaret sitesi aracılığıyla tüketicilerle buluşuyor".

KAYNAK: HABERTÜRK