Türkiye büyük bir rekora imza attı

Türkiye'nin son 3 yılda 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attı.

Türkiye büyük bir rekora imza attı
Türkiye büyük bir rekora imza attı
GİRİŞ 29.09.2014 11:09 GÜNCELLEME 29.09.2014 11:10

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin son 3 yılda Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerinde 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attığını belirtti.

Işık, Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleriyle KOBİ'lerin ülke gündeminde daha fazla yer tutmasının amaçlandığını ifade etti.

Avrupa Birliği fonlarından yararlanmaları için KOBİ'lere rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirten Işık, Avrupa İşletmeler Ağı (AIA) gibi KOBİ'leri uluslararası ölçekte ön plana çıkaracak programları da uygulamak için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'deki işletmelerin ve sivil toplum kuruluşlarının son 2 yıldır KOSGEB'in öncülüğünde yapılan başvurular sonucu Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'ni aldığını vurgulayan Işık, şu bilgileri verdi:

"Böylece çalışmalarımızın meyvesini de toplamış oluyoruz. Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüklerinin kamu ve sivil kuruluşlarıyla gerçekleştirdikleri konferans ve toplantılarla KOBİ ve girişimcilik konusundaki bilinci artırıyoruz. Aynı zamanda, AB ile olan ilişkilerin arttırılması, dış ticaret hacmimizin yükseltilmesi, KOBİ'lerimizin uluslararası piyasalarda rekabet güçlerinin geliştirilmesi gibi çok önemli hususlar da yine Avrupa KOBİ Haftası çerçevesinde gündeme aldığımız ana başlıklar. Ülkemiz son üç yılda Avrupa KOBİ Haftası etkinliklerinde 37 ülke arasında üst üste birinci olarak büyük bir rekora imza attı"

Işık, Avrupa KOBİ Haftası Kamu Koordinatörlüğü görevini yürüten KOSGEB'in 2013 yılında 300'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdiğini ve 15 bin kişiye doğrudan ulaşarak farkındalık sağladığını belirtti.

- "Kurumsallaşma ve markalaşma süreçlerine odaklanacağız"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 29 Eylül-5 Ekim tarihlerinde kutlanacak Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla Türkiye'de KOBİ'lerin kurumsallaşma ve markalaşma süreçlerine odaklanacaklarını kaydetti.

Yıl boyunca konusunda uzman akademisyen ve profesyonellerin katılımıyla düzenleyecekleri toplantı, seminer ve konferanslarla bu iki konuya dikkat çekeceklerini belirten Işık, "Ülke ekonomimize katma değer sağlayacak ürün ve hizmet koşullarını masaya yatıracak, 2023 vizyonumuza uygun stratejileri araştırarak daha güçlü ve etkin kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına ağırlık vereceğiz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA