KOBİ'ler için laboratuvar çağrısı

OSİAD: KOBİ'lerin özellikle kamunun elinde bulunan laboratuvarlardan uygun maliyetle ve hızlı hizmet alabilmelerinin yolları bulunmalıdır.

KOBİ'ler için laboratuvar çağrısı
KOBİ'ler için laboratuvar çağrısı
GİRİŞ 26.08.2014 11:42 GÜNCELLEME 26.08.2014 11:42


OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, KOBİ'lerin özellikle kamunun elindeki laboratuvarlardan uygun maliyetle ve hızlı hizmet alabilmelerinin yollarının bulunması gerektiğini bildirdi.

Keskin, yazılı açıklamasında, üreticilerin daha fazla ve daha kolay ihracat yapabilmelerinin en önemli koşulunun dünya standartlarına uygun üretim yapabilmeleri ve bunu belgelendirebilmeleri olduğunu ifade etti. Bunun koşulunun da kullanılan malzemelerin, üretilen ürünlerin, ölçüm ve testlerde kullanılan cihaz ve ekipmanın uluslararası esaslara uygunluğunu gösterebilmek olduğuna dikkati çeken Keskin, şunları kaydetti:

"Kamu, üniversitelerin ve özel şahıslar ayrı ayrı test ve kalibrasyon laboratuvarları kuruyor. Bu, milli servetin heba edilmesidir. laboratuvarlarda kullanılan temel cihaz ve araç gereçler ithal edildiği için Türkiye'nin kaynakları yurt dışına gidiyor. Ne yazık ki en basit test ve ölçüm cihazlarından birini bile geliştiremedik. KOBİ'ler, hangi testlerin nerede yapıldığını bilemediği için laboratuvarlara erişemiyor.

Ülkemizin laboratuvar envanteri çıkarılmalı, hangi test ve kalibrasyonların nerelerde yapılabildiği ilgili tüm kuruluşlarca bilinmelidir. KOBİ'lerin özellikle kamunun elinde bulunan laboratuvarlardan uygun maliyetle ve hızlı hizmet alabilmelerinin yolları bulunmalıdır."

KAYNAK: AA