KOBİDER: Eski bir tabu yıkıldı

KOBİDER: Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır

KOBİDER: Eski bir tabu yıkıldı
KOBİDER: Eski bir tabu yıkıldı
GİRİŞ 11.08.2014 10:21 GÜNCELLEME 11.08.2014 10:21


Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının doğrudan halk oylaması ile seçilmesini, eski bir tabunun yıkılması olarak nitelendirdi.

Özgenç, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, halkın sandık başına giderek bir cumhurbaşkanı ilk defa hür iradesiyle doğrudan seçtiğini vurguladı. Özgenç, "Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 10 Ağustos'ta demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlatacak seçim yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır. Bu durum Türkiye'nin olgunlaşan demokrasisinin önemli bir işareti olarak görülmeli" değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, "Demokrasiden vazgeçmeden darbecilere, çetecilere karşı Türkiye'nin sandıkta ortaya koymuş olduğu sonuç gerçekten Türk milletinin fevkalade bir mesaj verdiğinin de göstergesidir" ifadesini kullanan Özgenç, bu seçimin, yeni Türkiye'nin tepe yönetiminde "Benim de kararım olsun" diyen tüm vatandaşların doğrudan demokrasiye, doğrudan yönetime katılımının en önemli başlangıcı olduğunu belirtti.

Özgenç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de demokrasi kazanmıştır, Türkiye'de Cumhuriyet kazanmıştır, Türkiye'de statükocu zihniyet kaybetmiştir. Türkiye'de "Biz yaptık oldu" siyasetçileri ve onların akıl hocaları kaybetmiştir, temiz ve dürüst siyaset kazanmıştır. Türkiye'de halkı alt sınıf kendilerini seçkin gören zihniyet irtifa kaybetmiştir. Türkiye siyasi açıdan yoğun geçen bir seçim dönemini daha geride bıraktı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan tüm siyasi parti ve adaylarını demokrasiye katkılarından dolayı tebrik ediyorum."

KAYNAK: AA