'Bankaların faaliyetleri sürekli mercek altında'

ACTECON Rekabet ve Regülasyon Danışmanlık Şirketi ortaklarından Dr. Fevzi Toksoy, bankaların, ceza kararından sonra rekabet kurallarıyla birlikte yaşamak zorunda olduğunu ve bundan sonraki faaliyetlerinin sürekli mercek altında olacağını belirtti.

'Bankaların faaliyetleri sürekli mercek altında'
'Bankaların faaliyetleri sürekli mercek altında'
GİRİŞ 10.03.2013 11:37 GÜNCELLEME 10.03.2013 11:37

Rekabet Kurulu'nun, 12 bankaya verdiği rekor cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ACTECON Rekabet ve Regülasyon Danışmanlık Şirketi ortaklarından Dr. Fevzi Toksoy, cezanın, Rekabet Kurulu'nun şimdiye kadar rakamsal olarak verdiği en yüksek ceza olduğunu, ancak bunun yine de bankaların iddia ettiği gibi piyasada istikrarı bozacak seviyede olmadığını söyledi. Toksoy, "Bankalar bundan sonra rekabet uyumuna her zaman önem vermek zorunda, bankaları yepyeni bir hayat bekliyor." dedi.

Toksoy, kararın, cuma günü borsanın kapanmasından sonra verilmesinin son derece düşünceli olduğunu, piyasaların hafta sonunu değerlendirerek kararı sindireceklerini, sıradışı bir piyasa dalgalanması beklemediğini vurguladı.

Toksoy; bundan sonraki süreçte bankaların, Rekabet Kurulu'nun gerekçeli kararını bekleyeceğini ve bundan sonra da 30 gün içerisinde cezayı peşin öderlerse yüzde 25 indirim alacaklarını belirtti. Toksoy, karara karşı idare mahkemesinde temyiz süreci işleyeceğini, bir sonraki aşamada Danıştay'a gidilebileceğini, kararın bu aşamalardan sonra kesinleşeceğini kaydetti. Toksoy, şöyle dedi: "Bankalar pazartesi itibariyle rekabet politikalarını gözden geçirerek kurumsal yaklaşımlarını netleştirmeli. Rekabet Kurulu'nun, ceza vermeyi kafasına koyduğu yönündeki yaklaşım yanlış."

KAYNAK: CİHAN