YASED'in yeni başkanı Serpil Timuray

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yeni yönetim kurulu başkanı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray oldu

YASED'in yeni başkanı Serpil Timuray
YASED'in yeni başkanı Serpil Timuray
GİRİŞ 01.03.2013 07:23 GÜNCELLEME 01.03.2013 07:23

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yeni yönetim kurulu başkanı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray oldu. YASED'de tek listeyle seçime girilen olağan genel kurulunda, seçimlerin ardından Serpil Timuray başkanlık görevine seçildi. Timuray, bu görevi İzzet Karaca'dan devraldı.

YASED'de Başkan Vekili ise Ergo Grubu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kozanoğlu oldu. Serpil Timuray yaptığı konuşmada, YASED'in Türkiye'de yatırım ortamını iyileştirme konusunda itici bir güç olmaya devam edeceğini kaydederek, "Dünyada Batı'dan Doğu'ya sermaye akımının yaşandığı bir dönemde, ülkemizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, uluslararası sermaye için bir çekim merkezi olacağına inanıyoruz" dedi. Timuray, "YASED olarak, yatırım ortamının daha iyileştirilmesi için gereken yapısal reformları desteklemek önceliklerimiz arasında yer alacaktır" diye konuştu.

'Eskiden simitçi bile IMF temsilcisinin adını bilirdi'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin başarı hikayesinin dünyanın her yerinde anlatıldığını aktararak şunları söyledi: "Eskiden sokaktaki simitçi IMF'in Türkiye temsilcisinin adını ezbere bilirdi, şimdi ben bile bilmiyorum. Türkiye IMF'e borcunu ödeyerek IMF'e borç veren bir yapıya dönüşecek."