Eşi, Asil Nadir davası için 'yeni başlıyoruz' dedi

İngiltere'de 10 yıllık hapis cezasını çekmek üzere hapse konulan Türk işadamı Asil Nadir'in 29 yaşındaki eşi Nur Nadir,"Dava daha bitmedi, yeni başlıyoruz" dedi.

Eşi, Asil Nadir davası için 'yeni başlıyoruz' dedi
Eşi, Asil Nadir davası için 'yeni başlıyoruz' dedi
GİRİŞ 26.12.2012 08:30 GÜNCELLEME 26.12.2012 08:30

İNGİLTERE'de zimmetine para geçirmekten 10 yıl hapse mahkum edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir, gittiği Londra'da sürpriz bir şekilde tutuklanmıştı. Nadir'in, o dönem Londra'da kursa giden 29 yaşındaki eşi Nur Nadir'in daveti üzerine İngiltere'ye dönüş kararı aldığı iddia edilmişti. O günden beri suskunluğunu koruyan Nur Nadir, ilk kez konuştu. Asil Nadir'in dönüş kararında etkisi olmadığını belirten Nur Nadir, "Eşimin Londra'ya dönüş kararında etkim yok. Keşke onu etkileyebilecek kadar güçlü olabilseydim" dedi.

PİŞMANLIĞI YOK: Yargılama süreci ile ilgili her şeyin henüz bitmediğini söyleyen Nur Nadir, "Bu burada bitmiş bir dava değil. Daha yeni başlıyoruz, hiçbir şeyin sonunda değiliz" diye konuştu. Nur Nadir, "Onu hapishanede ilk ziyaretimde 'Değdi mi?' diye sordum. O da bana, 'İnan bana en doğrusu buydu, iyi ki yapmışız' dedi. Pişman mısın diye sorduğumda da 'Hiçbir şekilde pişmanlığım yok' dedi" ifadelerini kullandı.

JAGUAR YANITI: Asil Nadir'le ilgili geçen ay sonuçlanan tazminat davasında mahkemeye gelirken kullandıkları "Jaguar" marka arabanın ve Londra'da kaldıkları evin kira tutarının sıklıkla gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Nur Nadir, "Bizim kullandığımız bir Jaguar'dı yani, bunda çok da abartılacak bir şey yoktu. Bizim toplumdaki statümüze ve yerimize göre aslında çok mütevazı bir arabaydı diye düşünüyorum. Arabanın bu kadar konu edilmesi komik geldi" diye konuştu.

AİLESİ EZİYET ETTİ: Nur Nadir, "Ailesinin Asil Nadir'i dava süresince yalnız bıraktığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "Eşimin yokluğunu fırsat bilip çok eziyet ettiler. Bana göre, insan arkadaşının bile zor gününde yanında olur" yanıtını verdi.

KRALIMI BULDUM: Kendi geçmişinin, Ürdün Kraliçesi Rania ile çok benzediğini söyleyen Nur Nadir, "İkimiz de Filistin kökenliyiz, ikimiz de Kuveyt'te doğduk ve ikimiz de savaştan sonra ayrı yerlere gittik. O, Ürdün'deki kralı buldu, ben Kıbrıs'ta kralımı buldum" dedi.

KAYNAK: GAZETEVATAN