Sabancı'dan öğrencilerin Monet hayaline destek

Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sabancı ana sponsorluğunda devam eden “Monet'nin Bahçesi” Sergisi'ne gidebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla sergi açan Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencilerine Sabancı Holding destek oldu.

Sabancı'dan öğrencilerin Monet hayaline destek
Sabancı'dan öğrencilerin Monet hayaline destek
GİRİŞ 03.11.2012 14:05 GÜNCELLEME 03.11.2012 14:05

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sabancı Holding ana sponsorluğunda devam eden “Monet'nin Bahçesi” Sergisi'ne gidebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla sergi açan Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencilerine Sabancı Holding destek oldu.

Sabancı Holding öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılayarak rehber eşliğinde sergiyi gezmelerini sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Öğrencilerin Monet'nin Bahçesi Sergisi'ne duyduğu ilgi ve bunun için gösterdikleri gayretin kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade etti. Sabancı “Öğrencilerimizin Monet' nin Bahçesi Sergisi'ni gezmek için ortaya koydukları gayreti okuduğumuzda çok etkilendik ve biz de onların değerli çabalarına destek olmayı istedik. Müzemizde öğrencilerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz “dedi.

MONET'NİN BAHÇESİ SERGİSİ HAKKINDA

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Marmottan Monet Müzesi'nin işbirliğiyle ve Sabancı Holding ana sponsorluğunda ünlü Fransız Ressam Claude Monet'nin hayranlık yaratan tablolarını 9 Ekim'den itibaren sergilenmeye başlamıştı.

Çiçek ve doğa temalı tabloların yer aldığı sergi; “Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum.” diyen Monet'nin kendi elleriyle yarattığı ve yaşamının son 30 yılındaki sanatsal üretiminin ana temasını oluşturan “Giverny Bahçesi”ne yoğunlaşıyor.

Sanatçının olgunluk dönemi eserlerinden oluşan sergide, empresyonizm akımına ismini veren Claude Monet'nin Giverny Bahçesi'ndeki evinin resimleri, geç dönem bahçe manzaraları, nilüferler ve ünlü Japon köprüsü tabloları yer alıyor. Ayrıca, Monet ve eşi Camille'in, Auguste Renoir imzalı portreleri, kişisel eşya ve fotoğrafları da sergileniyor. Monet, 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanan sanat yaşamında gösterdiği yenilikçi yaklaşımları, 1940 ve 50'lerin genç sanatçılarına örnek olan, geleneklere karşı gelen kimliğiyle de tanıtılıyor. Sanatçının bahçe tutkusunu ve büyük önem verdiği aile yaşamını yansıtan sergi süresince, konferans programları, çocuk eğitim atölyeleri, ücretsiz rehberli turlar ve film gösterimleri gibi paralel etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Sergi 6 Ocak 2013 tarihine kadar açık kalacak.