Rahmi Koç'un uçan kuştan haberi varmış!

Çevresi sayesinde her gelişmeden haberdar olduğunu söyleyen Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, “Amerikan Hastanesi'ne gelen hastadan, Koç Üniversitesi'ne yazılan öğrenciye haberim olur” dedi

Rahmi Koç'un uçan kuştan haberi varmış!
Rahmi Koç'un uçan kuştan haberi varmış!
GİRİŞ 19.10.2012 07:46 GÜNCELLEME 19.10.2012 07:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, adeta uçan kuştan haberi olduğunu belirterek "Amerikan Hastanesi'ne gelen her hastadan, Koç Üniversitesi'ne yazılan öğrencilerin, kimlerin çocuğu olduğundan haberim olur" dedi.

MAG Dergisi'ne konuşan Koç, eş-dost çevresinin yanı sıra bayi ağılarının çok geniş olduğuna dikkat çekerek her gelişmeden anında haberdar olduklarını belirtti. Koç, "Mesela, Amerikan Hastanesi'ne gelen her hastadan, Koç Üniversitesi'ne yazılan öğrencilerin kimlerin çocuğu olduğundan haberim olur. Bayilerin durumlarının bilgisi gelir. Kimin bir sıkıntısı, bir problemi varsa öğreniriz" ifadesini kullandı.

Bir doğal felaket anında, söz konusu bölgede bir bayilerinin olup olmadığına ilişkin bilgi geldiğini, böyle bir durumda neler yapılması gerektiğine kendisinin karar verdiğine dikkat çeken Rahmi Koç, "Beni hemen bulurlar, ilgili haberi verirler ve benden talimat beklerler. Ben de ne yapılması lazım geldiğine karar veririm.

Geri kalanını şirketlerimiz, müdürlerimiz yahut dostlarımız yaparlar" şeklinde konuştu. Bayilerinin sorunlarına özellikle eğildiklerini ifade eden Koç, "Bir sıkıntısı, problemi varsa çözeriz, vadeli çeki varsa erteleriz, senedi varsa yeni birsenet yaparız. Parası yoksa ürünlerimizi veririz, 'Sen bunları sat, sonradan ödersin' diye sıkıntılarını gidermeye çalışırız" dedi.

Küçük memurluktan tepeye

Rahmi Koç, yönetimden tamamen çekilip her şeyi Mustafa Koç'a bıraktığı ve ardından geri döndüğü hatırlatılınca "Holdingden çekildiğimde sosyal işlere daha çok vakit ayırabildim. Koç Holding'deki günlük işlerin hepsini Mustafa Koç ve teşkilat götürüyor. Fakat Şeref Başkanı olarak fikrim sorulursa, görüşümü almak isterlerse memnuniyetle yardımcı olmaya çalışıyorum" karşılığını verdi.

Merhum Vehbi Koç'un, holdingi oluşturmadan önce yurt dışındaki aile şirketlerini araştırdığını, şirketlerin kurumsal yapıda olmasına inandığını belirten Rahmi Koç, Koç Holding'in bir idare meclisi ve onun altında bir CEO'su olduğunu hatırlattı. "Holdingin web sitesine baktığımda, benim yaşımda işe girenlerin daha sonra CEO olduğunu gördüm" diyen Koç, şöyle devam etti:

"Koç Holding'in kurumsal yapısından dolayı buraya küçük bir memur olarak girenler, en tepeye kadar çıkabilirler. Elverir ki, iyi çalışsınlar, başarılı olsunlar, iyi performans göstersinler, Koç kültürünün içinde yoğrulsunlar ve de iyi eleman yetiştirsinler."

'Bende o sabır yok'

Vehbi Bey'in kendisine has bir insan olduğunu, tüm yaşamı ve hobisinin sadece çalışmak olduğunu anlatan Rahmi Koç, "Sporu bile (at binme) iş gibi yapardı. Masraflara ve harcamaya karşıydı, insanlarla arasına mesafe koyardı. Onun yapısına göre ben çocuklarımla daha içli dışlı bir şekilde samimiyim. Belki de onun getirdiği bir reaksiyondur" dedi.

Vehbi Bey'in çevresindeki insanları dinleyen, fikirlerini alan bir insan olduğunu da vurgulayan Koç, " Hadiseyi o hale getirirdi ki, onlar Vehbi Bey'in istediğini aynen Vehbi Bey'e teklif ederlerdi. Bende o sabır yok mesela. Ben arkadaşlarla konuşup onları dinledikten sonra bunu böyle yapalım derim" ifadesini kullandı.

'En büyük lüksüm evde yemek yemek'

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, güne saat 07.00'de başladığını, gün arasında mutlaka bir saat uyuduğunu söylerken, diyet yapmadığını ancak ölçülü yediğini belrtiyor.

Sosyal hayatında en çok keyif aldığı şeyin "Hazzetmediği davetlerden ve yemeklerden bir an önce kurtulup eve gidip yatmak" olduğunu söyleyen Koç, "Benim için en büyük lüks, evde ayağımı uzatıp boğaza karşı bir yemek yemek. Mesela, seyahate çıkacağım günlerin bir önceki akşamı davet kabul etmiyorum. Bir başka prensibim de çok mecbur kalmadıkça, pazar akşamları dışarı çıkmıyorum" diyor.

"Nazenin" ile Alaska seyahatini Japonya'daki depremsonrası nükleer santralde meydana gelen patlama dolayısıyla gerçekleştiremedeğini anlatan Koç, "Gelecek yıl uçakla gidip oraları görmek, tekne kiralayıp balık tutmak istiyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • ali aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    neden olmasın ki. rahmi koc un uçan kuşdan haberi neden olmasın ki bu ülkenin üzerinde gizli emelleri olanların maşalarından birisidir 12 eylülden sonra kenan evrenin uyguladığı nufuz planlamasının gönüllü uygulayıcısı ve finasmanıdır kendileri kiliselerin finasmanıdır her darbenin oluruna imza koyanların birtanesidir koc gurubu !!!hem özel masonik istikbaratı vardır hemde ülkenin istikbaratından istikbarat elde ediyordur bunları şimdilik kurtaran ekonomik dengelerde sarsılma olmasın diye ülkenin ekonomisi düzlüğe cıktığında bu koc gurubuda hesap verir duruma gelecek
    Cevapla