ASKON'dan 'Zeytin Dalı' açıklaması!

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türkiye’nin terörist unsurlara yönelik başlatmış olduğu ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

ASKON'dan 'Zeytin Dalı' açıklaması!
ASKON'dan 'Zeytin Dalı' açıklaması!
GİRİŞ 22.01.2018 13:20 GÜNCELLEME 22.01.2018 13:20

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türkiye’nin terörist unsurlara yönelik başlatmış olduğu ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Uluslararası Hukuk İlkelerine Bağlı Olarak Hareket Etmiştir

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) terörle mücadeleye yönelik 1624, 2170 ve 2178 kararları ve BM Sözleşmesinin 51. Maddesi gereğince Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak bu operasyonları başlatmıştır. Diğer ülkelerin toprak bütünlüğüne her daim saygı duyduğunu belirten Türkiye, terör unsurlarını bölgeden temizleyip, bölgenin huzur ve güvenliğini sağladıktan sonra, bölgeyi asli yerel unsurlarına bırakacaktır.

Uluslararası Diplomasi İyi İşletilmeli

Her ne kadar BMGK’nın terörle mücadeleye yönelik maddeleri üzerinden hareket edilse de uluslararası diplomasi iyi işletilmeli, bölge üzerinde söz sahibi olan devlet yetkilileri ile gerekli iletişim sağlanmalıdır.

ABD Politikalarına Asla Güvenilmemelidir

Zeytin Dalı operasyonu öncesinde ve sürecinde ABD’den gelen açıklamaların birbirini tutmadığı aşikardır. ABD Bölgede bulunan terör unsurlarına silah ve mali yardımlarda bulunarak dost ve müttefik ülke olarak açıkladığı Türkiye’nin barışçıl politikalarına zarar vermekte, açıkça ülkemize yönelik terör unsurlarını güçlendirmektedir. Bu nedenle ABD politikalarına asla güvenilmemelidir.

Fırat’ın Batısı Tamamen Temizlenmelidir

Türkiye sınır güvenliği açısından kırmızı çizgileri olarak belirttiği hattı, bu operasyonla birlikte Fırat’ın batısına kadar genişleterek, bu bölgeyi tamamen terörist unsurlardan temizlemelidir.

Milletimizin, Ordumuzun ve Devletimizin Yanındayız

Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen maalesef silahların konuşulduğu bir aşamaya gelinmiştir. Bu tercih Türkiye’nin tercihi değildir. Buna rağmen vicdanlı ordumuzun bölgede sivillerin zarar görmemesi için gerekli önlemleri en üst düzeyde alacağını öngörmekle birlikte, terörist unsurlara da bölgeyi daredeceğine olan inancımız sonsuzdur.

Bu vesile ile başta güzide ordumuzun şanlı kahramanlarına Allah’tan güç, kuvvet vermesini diler, kazasız belasız sağ salim görevlerini tamamlamalarını niyaz ederiz. Ayrıca her daim olduğu gibi haklı olduğumuz her davada milletimizin ve devletimizin her daim ayrılmaz bir parçası olduğumuzu belirtmek isteriz.