Memur-Sen 81 il temsilcisi biraraya geldi

27’inci Memur-Sen İl Temsilcileri toplantısı, Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Memur-Sen 81 il temsilcisi biraraya geldi
Memur-Sen 81 il temsilcisi biraraya geldi
GİRİŞ 07.01.2018 13:49 GÜNCELLEME 07.01.2018 13:49

Memur-Sen Konfederasyonu, 27’inci Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı’nı, Kızılcahamam’da, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve 81 ilden gelen il temsilcilerinin iştirakiyle gerçekleştirdi. Geçen yılın muhasebesinin yapıldığı toplantıda, Motif Kart, yeni hizmet binası, ILO tartışması, 15 Temmuz darbe süreci, Arakan, Halep ve Kudüs için yapılan kampanyalar, KPDK’lar ve Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlar ele alındı. Toplantıda, 2018 ve önümüzdeki süreç için de plan ve programlar üzerine konuşuldu.

Son üç günde yoğun bir program geçirdiklerini belirten Yalçın, “Akif İnan Vakfı’mızın açılışını gerçekleştirdik. Kızılcahamam’da ise uluslararası sempozyumumuzu ve il temsilcileri toplantımızı başarıyla tamamladık dedi.

Memur-Sen üyelerine büyük avantajlar sağlayacak olan Motif Kart projesi hakkında konuşan Yalçın, “Projemiz tamamlanmak üzere. Hayırlı olsun. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp büyük avantajları olan kartımızı üyelerimizle  buluşturacağız” diye konuştu.

Kaliteyi Artırarak Yolculuğumuzu Sürdürelim

Çeyrek asrı geride bıraktıklarının altını çizen Yalçın, “Başlanan noktadan gelinen noktaya bakıldığında, hangi şartlardan hangi şartlara geldiğimizi görmemiz gerekiyor. Geldiğimiz nokta itibariyle daha fazla ufuk sahibi olmak, daha ferasetli olmak zorundayız. En ufak bir hatanın dahi artık tolere edilme durumu olamaz, o yüzden her geçen gün kaliteyi artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kurulduğumuz günden bu yana hiçbir zaman zulme ve haksızlığa sesimizi kısmadık” diyen Yalçın, “Hiç bir zaman sessiz kalıp dilimizi ısırmadık. Bu tavrımızla geldiğimiz noktada imrenilecek bir yerdeyiz ve Türkiye’de sendikacılığın tarihçesindeki yerimiz büyük. Tek rakibimiz kendimiziz ve başardığımız noktalardır” şeklinde konuştu.

Büyüme, Daha Fazla Birliktelikle Mümkün

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dişimizle tırnağımızla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Teşkilatlarımızın büyümesinin daha fazla birlikteliğe daha fazla dirsek temasına dayandığını hatırlayalım. Memur-Sen emek hareketi olmanın yanında tüm sosyal olaylara da duyarlı bir teşkilattır.”

Yalçın, 2017’yi Değerlendirdi

Yalçın konuşmasında geçen yılın muhasebesini de yaptı. Yalçın, ILO tartışması, 15 Temmuz darbe girişimi süreci, Arakan, Halep ve Kudüs için yapılan kampanyalar, KPDK’lar ve Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlara değindi.

“2017, 15 Temmuz darbe sürecinin akabinde yaşanan olayların yansıdığı bir yıl oldu” diyen Yalçın sözlerini şu şekilde noktaladı: “Memur-Sen olarak masumlara dokunmayın, suçlulara acımayın dedik ve süreci böyle takip ettik. FETÖ’ye karşı verilen büyük mücadeleyi destekliyoruz. Ucu kime dokunursa dokunsun, sonuna kadar gidilmesinin, mücadelede asla ödün verilmemesini istiyoruz.”