İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Çağlar'ın tabutunun üzerine kabe örtüsü serildi.

GİRİŞ 12.12.2017 16:10 GÜNCELLEME 13.12.2017 04:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze törene düzenlendi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal,İbrahim Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar ve çocukları , TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Orhan Gencebay, belediye başkanları, iş dünyasının önemli isimleri çok sayıda vatandaş katıldı. Çağlar'ın tabutunun üzerine kabe örtüsü serildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Çağlar'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Kalabalık avluya sığmayınca cenaze musalla taşından biraz daha ileri taşındı. Ardından Cenazeyi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı.

Ünlü iş adamı son yolculuğuna uğurlanıyor...

Nilgün Çağlar kızı Dilanur ile birlikte taziyeleri kabul etti. Nilgün Çağlar, “Çok çalışırdı. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalışmıştır.” dedi.

Ünlü iş adamı son yolculuğuna uğurlanıyor...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BU SÖZLERLE VEDA ETTİ

Namazın ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan," Değerli kardeşim İbrahim Çağlar'a tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim cennetiyle müşerref kılsın. Biz siyasette özellikle bu yola İbrahim kardeşimizle çıktık. Biz bu yolda yürürken, İbrahim Kardeşim de İstanbul Ticaret Odasına başkan oldu. İrtibatlarımız, ilişkilerimizi kesilmedi. İnançlı, imanlı bir kardeşimiz olduğuna bu yolculuğumuz esnasında inanıyoruz. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Biz Kaza ve Kadere iman etmiş insanlarız. Ölümün ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içindeyiz. Aslolan Mümin olarak olarak her an ölümle beraber yaşadığımız bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu" diye konuştu.

Ardından helallik alındı. Helallik alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabe örtüsü sarılı tabutuna birlikte omuz verdi. İbrahim Çağlar'ın naaşı omuzlarda cenaze aracına götürüldü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin araca konulmasının ardından aracın yanına geldi. İbrahim Çağlar'ın çocuklarıyla cenaze aracının yanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlara başsağlığı diledi. Daha sonra Çağlar'ın cenazesi Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedildi.

Ünlü iş adamı son yolculuğuna uğurlanıyor...

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), gece saat 01:30 sıralarında evinde kalp krizi geçirmiş, hastanede tüm müdahalelere karşı saat 05:30 gibi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 9
  • Vahdet yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi insanlar önden gidiyor.Çalışkan bir insan.Böylesi insanları güzel ülkemizin kalkınması için ihtiyaç var.
    Cevapla
  • leyla 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahet eylesin, ailesine sabir diliyorum.
    Cevapla
  • Osmanoģlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Güzel insanı güzel insanlar yolcu etmiş.Ne mutlu arkandan birilerinin dua etmesi.
    Cevapla
  • değilmi ama 6 yıl önce Şikayet Et
    önemli insanların kalp krizi, trafik kazası vb ölümleri özel yetkili savcılık ve adli tıp uzmanlarınca incelenmeli. bu gün rahmetli özalın ölümü bile tartışılırken önemli kademelerdeki insanların ölümleri tekrar tekrar incelenmeli...
    Cevapla
  • Asi adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Osman Nuri Topbaş Hz degil mi o reismdeki onuda yazin bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle