'Sizin iş tamam' dedi, 77 yıllık hasreti bitirdi

Binali Yıldırım’ın AK Parti grup toplantısında ‘Gözlükçüler sizin iş tamam’ sözleri 6 bin 500 kişiye büyük müjde oldu.

'Sizin iş tamam' dedi, 77 yıllık hasreti bitirdi
'Sizin iş tamam' dedi, 77 yıllık hasreti bitirdi
GİRİŞ 16.11.2017 17:08 GÜNCELLEME 16.11.2017 17:12

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında 1940’ta mesleki yasaları olan Gözlükçülük Kanunu’nun uygulanmasına rağmen sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Başbakanımız Binali Yıldırım’dan Ak Parti grup toplantısında aldığımız ‘Gözlükçüler sizin iş tamam’ müjdesi 6 bin 500 meslektaşımıza en büyük müjde oldu. Grup toplantısına kendi imkan ve mesleki sevgileri ile katılan değerli üyelerimize müjdeyi verdi. Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu, Ankara Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği, Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu, Akdeniz Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere Konfederasyonumuza üye derneklerimiz, gözlükçülük mesleğine yıllarını veren değerli üye meslektaşlarımızın destek ve katkıları ile Başbakanımız Binali Yıldırım’ın müjdesi ile bugünlere gelmenin mutluluğunu ve sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. 77 yıldan bu yana cemiyet, dernek, federasyon ve konfederasyon yapılanması ile gönüllülük esası ile mesleki hassasiyeti bulunan ve derneklerimize üye meslektaşlarımızın davaya sahip çıkarak biz yöneticilere verdiği maddi ve manevi destekleri bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

 Bu gelişmenin ardından müşterek ihtiyaçları karşılama, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırma, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlama konusunda daha da inisiyatif alabilecek duruma geldiklerine dikkat çeken Vardi, şunları kaydetti:

 “Meslek mensuplarımız birbirleri ve vatandaşlarımız ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadı ile Türk Gözlükçü ve Optisyen Oda ve Birlik Yasasına kavuşacak. Bu yasa ile de 6 bin 500 mensubumuz oda ve birlik olmanın avantajını yaşayacak.”