Putin'den devlet nişanı alan iş adamı konuştu

Putin'in devlet nişanı verdiği ünlü iş adamı Cavit Çağlar konuştu.

Putin'den devlet nişanı alan iş adamı konuştu
Putin'den devlet nişanı alan iş adamı konuştu
GİRİŞ 05.11.2017 13:44 GÜNCELLEME 05.11.2017 13:44

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak kiriz ile Çağlar,"Bu bir oyundu.  Bu oyun, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, onlara bu  konunun iyi bir şekilde aktarılmasıyla halloldu" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan normalleşme sürecinin baş  aktörlerinden Nergis Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Cavit Çağlar, Türk-Rus ilişkilerine katkılarından dolayı Rusya Devlet  Başkanı Vladimir Putin'den dostluk nişanı almak için geldiği Moskova'da konuştu. 

Rusya ile yaşanan uçak düşürme olayını, yaşanmaması gereken bir "kaza"  olarak nitelendiren Çağlar, "Bu olayın arkasından da 15 Temmuz yaşandı. Bu  dönemde bazı güçler, Türkiye'de ihtilal yapmaya, hükümeti devirmeye teşebbüs  ettiler." diye konuştu. Uçak krizinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve onu kontrol eden dış  güçler tarafından kurulan bir tuzak olduğunu vurgulayan Çağlar, "Bu bir oyundu.  Bu oyun, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, onlara bu  konunun iyi bir şekilde aktarılmasıyla halloldu" ifadelerini kullandı.

Çağlar, normalleşme sürecinde kendi üzerine düşen de bazı görevler  olduğunu anlatarak, "Ben kimseye bir şey söylemeden çeşitli teşebbüsler yaptım.  Benim Rusya'daki eski dostlarım, ülkelerimizin arasında doğan geçici zorlukları  yenme yollarını bulma konusunda liderlerimize yardımcı oldular."  değerlendirmesinde bulundu.

ORTADOĞU'YA BARIŞI TÜRK VE RUS LİDERLER GETİREBİLİR 

Türkiye, Rusya, İran ve Irak arasındaki yakınlaşmanın, bölgede huzuru  getirebilecek bir gelişme olduğuna işaret eden Çağlar, "Bu yakınlaşma, başka  devletlerin 'böl-parçala' planlarına mani olacak. Bunun bozulmaması lazım. Bu  bozulmaz ise bizim bölgemiz huzura kavuşur." şeklinde konuştu.

Çağlar, gelinen noktada Erdoğan ve Putin'in birbirlerine  güvendiklerini kaydederek, şunları söyledi:  "Allah iki lideri de korusun. Şu anda Türkiye ikinci bir İstiklal  Savaşı yapıyor. Bizim kimseyle kavga edecek halimiz yok. Barışı bu iki lider  getirecek. İkisi de sözü güvenilir, ikisi de sağlam karakterli insanlar.  Ortadoğu'da barışı, Türk ve Rus liderleri arasındaki dostluk getirebilir."

 Kendisine takdim edilen dostluk nişanı dolayısıyla da büyük gurur  duyduğunu belirten Çağlar, "Torunlarıma, çocuklarıma bırakacağım bu onurun pahası  biçilemez. Sayın Erdoğan'a ve Sayın Putin'e çok teşekkür ediyorum." dedi.

KAYNAK: AA