Hisarcıklıoğlu yeniden EUROCHAMBRES Başkan Vekili

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Vekilliği görevini 2018-2019 döneminde de sürdürecek

Hisarcıklıoğlu yeniden EUROCHAMBRES Başkan Vekili
Hisarcıklıoğlu yeniden EUROCHAMBRES Başkan Vekili
GİRİŞ 29.10.2017 14:28 GÜNCELLEME 29.10.2017 14:28

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat  Hisarcıklıoğlu beraberinde  TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe,  Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve Kahramanmaraş Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ile EUROCHAMBRES'ın Brüksel'de gerçekleştirilen  Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul'da, EUROCHAMBRES Başkanlığı'na Avusturya Federal Ekonomi  Odası Başkanı Christoph Leitl, Başkan Vekilliği'ne TOBB Başkanı Rifat  Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği Başkanı Pierre Goguet, Almanya Ticaret ve  Sanayi Odaları Birliği adına Wolfgang Grenke, Polonya Ticaret ve Sanayi Odası  Başkan Vekili Marek Kloczko getirildi. Başkan yardımcıları da Yunanistan Odalar  Birliği Başkanı Constantine Michalos, İsveç Ticaret ve Sanayi Odası Üst  Yöneticisi Stephen Müchler ve İrlanda Odalar Birliği Üst Yöneticisi Ian Talbot  oldu.

Bütçe Komitesi üyelerinin de belirlendiği Genel Kurul'da, EUROCHAMBRES  Bütçe Komitesi'ne TOBB’u temsilen TOBB Avrupa Birliği Daire Başkanı Mustafa  Bayburtlu seçildi.

TOBB heyeti, toplantı sonrası Türkiye'nin Avrupa Birliği Nezdindeki  Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı'yı ziyaret ederek, Türkiye–AB  ilişkilerinin güncel durumuna ilişkin bilgi aldı.