Macaristan'daki fırsatlar sanayicilere anlatıldı

Macaristan Tanıtım Günü’nde Ankaralı sanayicilere; Macaristan’da öne çıkan sektörler, yatırım fırsatları, devlet teşvikleri ve ticari potansiyel konularında bilgilendirme yapıldı.

Macaristan'daki fırsatlar sanayicilere anlatıldı
Macaristan'daki fırsatlar sanayicilere anlatıldı
GİRİŞ 23.10.2017 16:51 GÜNCELLEME 23.10.2017 16:51

Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Macaristan Ankara Büyükelçiliği işbirliği ve ALX Hungary’nin katkılarıyla düzenlenen “Macaristan Tanıtım Günü” etkinliği, Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe; ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir,  Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, ALX Hungary Genel Müdürü Galip Yılmaz, Macar Eximbank Türkiye Direktörü Arda Tugay, Macaristan Ticaret Ataşesi Roland Kiss ve çok sayıda sanayici katıldı.

ALX Hungary Genel Müdürü Galip Yılmaz, etkinlikte yaptığı sunumda iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak geçmişlerinin birikimiyle karşılıklı çıkarlar temelinde geliştiğini ve derinleştiğini söyledi. Macaristan’ın Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu belirten Yılmaz, Macaristan’ın Türk yatırımcılar için cazip fırsatlar barındırdığını, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı tarafından Macar firmaların Türkiye pazarına girmesi amacıyla yetkilendirildiklerini hatırlatan Genel Müdür Yılmaz, şunları kaydetti: “ALX Hungary olarak ticari ilişkiler başlatmaya ya da ilişkilerini pekiştirmeye çalışan Macar ve yabancı işletmecilerin ihtiyaçlarına yönelik geniş yelpazede hizmetler sunuyoruz. Merkez İstanbul olmak üzere Türkiye’de 5 ofisimiz bulunuyor. Ayrıca yakın bir zamanda Türkiye’de şube açan Macar Eximbank’ın desteğine de sahibiz. Bu dost iki ülke arasındaki ticari  ve kültürel ilişkilerin daha da gelişmesi için ALX Hungary olarak önemli bir misyon üstlendiğimizi düşünüyorum.” 

Macaristan Büyükelçisi ve Macar Eximbank Türkiye temsilcilerinin de sunumlarına yer verilen etkinlikte, genel olarak Macaristan’da öne çıkan sektörler, yatırım fırsatları, devlet teşvikleri ve ticari potansiyel konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca AB üyeliği ve merkezi konumu, nitelikli işgücü potansiyeli, yatırım teşvikleri, vergi indirimi, istihdam teşvikleri, rekabetçi vergi sistemi ve gelişmiş altyapısı ile Macaristan’ın yabancı yatırımcılara sunduğu avantajlar anlatıldı.