Kamu-Sen duvara tosladı

Memur-Sen'in 'Dayanışma Aidatı" teklifine karşı çıkan Türkiye Kamu-Sen kendisiyle çelişti.

Kamu-Sen duvara tosladı
Kamu-Sen duvara tosladı
GİRİŞ 25.07.2017 16:09 GÜNCELLEME 25.07.2017 16:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Söz konusu teklifi 2004 yılında Türkiye Kamu-Sen'in gündeme getirdiği ortaya çıktı. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen'in teklifini paylaşınca gerçek ortaya çıktı. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu Sözleşme İkramiyesi üzerinden Dayanışma Aidatını gündeme getirip teklifimize 'yeni zannedilmesin' diyenlere hatırlatmak isterim. Teklifin yeni olmadığı doğru. Çünkü 2004 yılında yetkili olarak masaya oturduklarında Kamu-Sen olarak bu kendi teklifleriydi. Kendileri yetkili olduğu dönemde isteyince 'hak' aynı talebi başkası yapınca 'ayrıştırma' demek hak değil ahlak meselesidir. Alın bu da kendi "Sendika Yöneticisi ve İşyeri Temsilcileri Rehberi" sayfa :98 Tutarlı olmak lazım. Ahlakın asgari şartı tutarlılıktır.. Çalışanlar için pazarlığı'3-5 kuruşa tenezzül' diye tanımlamak sendikacılık adına garabet. Sendika kasasına değil, üyenin kesesine istiyor.  Bizim için alın terinin her damlası kutsaldır.Velev ki talep 1 kuruş olsun.Bunu mücadele etmeyenler bilmeyebilirler.Teklifimiz yeni değil.  Yinelemek gerekirse teklifimiz nettir.Yetkili ile yetkisiz,sendikalı ile sendikasız dünyanın her yerinde emeğe saygı gereği ayrıdır" dedi.

YORUMLAR 8
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsi aynı memurun sendika ücretini devlet ödeyecek ve bunun adı sendikacıkık olacak öylemi birde yetkili sendikaya daha fazla verilmeliymiş ağlanacak halimize vallahi gülüyorum ha 100 lira fazla alayım diye mevcut sendikasını bırakıp yetkili sendikaya geçecek çok adam var onuda bilmiyorum Allah şahit akpartiden başkasına hiç oy vermedim ama memursenin sendikacılık ile bağdaşmayan bunun gibi faaliyetlerinden dolayı memursenden istifa ettim.
    Cevapla
  • Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalardan önce ve sonrasını Kamu işçileriyle mukayese etmeden bol keseden hem sendikalara hem de yetkili sendikaya iftira atmış oluyorsunuz.
    Cevapla
  • mehmet.z 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de memurların sendikası mı varmış?ilginç,,, özel şirketler her bayram çalışanlarına ikramiye veriyor.Bayramda tatillerini yapıyorlar,kurbanlarını kesiyorlar.memurlar,emekliler kuru maaşa talim.vay efendim neymiş maaşı erken veriyorlarmış bunu iyilikten sanıyorlar,Haberlere manşet yapıyorlar,sonra öteki ay bir türlü gelmiyor.Memur ve memur emeklilerinin bu sarı sendikalar yüzünden hiçbir sosyal aktivitesi kalmadı.ne tatil ne bayram ne kurban hepsi hayal oldu.
    Cevapla
  • Kayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Memursen sendikacilik yapmiyor gerçi hangisi yapiyor da
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanların sendika aidatları devletin sırtına yük olmamalı bu yanlıştan artık dönülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle