CHP emek kesimini provoke ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işçi-memur ayrımını ortadan kaldıran kararına rağmen, CHP'nin İşçi ve Memur sendikalarını karşı karşıya getirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 25.05.2017 10:24 GÜNCELLEME 25.05.2017 10:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ILO Çalışma Konferansı’nda çalışanları bu yıl Türk-İş, önümüzdeki yıl ise bir milyon üyesiyle Memur-Sen temsil edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işçi-memur ayrımını ortadan kaldıran kararına rağmen, CHP'nin İşçi ve Memur sendikalarını karşı karşıya getirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Türk-İş'i ziyaret ettiği, ziyarette memurların ILO temsiliyetine karşı çıktığı,“Tarihimizde gözükmemiştir bir memur sendikasının (ILO’ya) katıldığı” gibi ifadelerle, işçi ve memuru karşı karşıya getirmeye çalıştığı görüldü. Ziyarette ve ziyaret sonrasında ise Türk-İş' in açıklamalar yaparak "ILO'ya memur gidemez, giderse biz çekiliriz" şeklindeki açıklamaları manidar bulundu.

CHP'nin memura yönelik ayrımcı ve tepeden bakma yaklaşımı ise emek kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

YORUMLAR 3
  • sendikalar yanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlı sendika ne memura ne de işçiye hayır getirir. Olan biz gariban işçi ve memura olacak yine.
    Cevapla
  • ufuk yar 6 yıl önce Şikayet Et
    memursen güvenmiyorum.2015tis kararıyla 700 tl ek ödememizi 107 tl ye düşürdü.çalışandan yana degil.4c 36/2 md tis kararı uygulanmadı sayıca çok ama yetkisi yok 4c lileri ne hale getirdikleri ortada
    Cevapla
  • akpli 6 yıl önce Şikayet Et
    taşerona kadro ne oldu yalanmı oldu. Allah rızası için bunu dile getiren yokmu. akp söz vereli 1.5 sene oldu
    Cevapla