Memur-Sen sertifika programı başladı

Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı başladı.

Memur-Sen sertifika programı başladı
Memur-Sen sertifika programı başladı
GİRİŞ 03.04.2017 17:39 GÜNCELLEME 03.04.2017 17:39

Memur-Sen, SESRIC ve TODAİE öncülüğünde gerçekleştirilen “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın tanıtım toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yalçın, “Bu program çok şeye vesile olacaktır. Karşılıklı olarak birbirimizi daha fazla tanıyacağız. Birbirimizden nasıl istifade ederiz dünyadaki emek hareketlerini nasıl daha nitelikli hale getiririz sorusunun cevabını hep birlikte bulacağız” dedi.

25 ülkenin konfederasyonlarının dış ilişkiler komisyon üyelerinin katılımı ile iki ay sürecek olan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı” Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan, SESRİC Eğitim ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Fatih Serenli, bazı yöneticiler ve programa dâhil olan misafir öğrencilerin katıldığı tanıtım toplantısı ile başladı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak 90’nın üzerinde ülkenin sendikaları konfederasyonları ile ilgili yaptığımız temaslarda ve istişarelerde imzaladığımız eğitim ve işbirliği anlaşmaları mevcut. Bu anlaşmaların bir gereği olarak bugün mütevazı bir adım atıyoruz. Bu çalışmalarımız büyüyerek devam edecektir” dedi.

Programı üç önemli ve iddialı kuruluşun beraber gerçekleştirdiğini ifade eden Yalçın, “Bu çalışma 58 ülkeden 80 konfederasyonunun İstanbul’da bir araya geldiği İslam Dünyasında Sendikacılık Sempozyumu’nda ortaya çıkan bir fikirdir. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunma, birbirimizden istifade etme amacıyla atılmış bir adımdır” diye konuştu.

Adalet ve Merhametin Temel İlke Olduğu Bir Dünya İçin Çalışıyoruz

Programın önemine değinen Yalçın, “Bu programı önemsiyoruz çünkü dünyada pek çok sorun var. Bu sorunları beraber aşabileceğimiz bir zemin oluşturmak istiyoruz. 7 milyarlık dünya nüfusunun 7’de biri aç. 3 ailenin elinde bulundurduğu servet 46 ülkenin milli gelirinden fazla. Savaşların vahşetlerin neticesinde 400 milyon yetim var. Bu savaşlarda ölen insanlar insan olarak değil birer istatistik olarak tasnif ediliyorlar” şeklinde konuştu.

Dünyadaki adaletsiz sisteme dikkat çeken Yalçın, “İnsan haklarına ilişkin ihlaller raporu FED’in faiz raporundan daha az değer görüyor. Dünyada merhamet adalet ve taksimat sorunu var. Sendikaların dünyadaki bu üç önemli soruna ilişkin de üç talebi var. Adalet merhamet ve adil paylaşım...” diye konuştu.

Dünyadaki adaletsizliğin ortadan kalkması için sorumluluk aldıklarını vurgulayan Yalçın, “Biz sadece kendimiz için değil herkes için insan onuruna yaraşır bir hayat sürecek bir çalışma hayatı talep ediyoruz. Kalp diliyle konuşup, emeğin küresel sorunları başta olmak üzere insanlığın her sorununa karşı etkili mücadele oluşturabiliriz. Gelir dağılımında adaletin sağlandığı, daha adil, insani, huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için sorumluluk alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Algılarımızla Oynuyorlar

Türkiye ve diğer İslam ülkeleri hakkında algı operasyonlarının yapıldığına dikkat çeken Yalçın, “İstanbul’da sempozyuma gelen misafirlerimiz ‘Türkiye bize anlatıldığı gibi değil, çok güçlü medeniyeti köklü bir ülke burada buna şahit olduk biz böyle bilmiyorduk’ demişlerdi. Türkiye kasıtlı bir algı operasyonu ile karşı karşıya. Bu eğitim programı Türkiye’yi yakından tanımak, karşılıklı istifade etmek ve eğitim işbirliği anlaşmalarımızı somutlaştırmak demektir. Burada 25 ülkeden katılımcı var. Ülkeleriniz hakkındaki algı operasyonlarının gerçek olmadığını bizler de şahit olduk” dedi.

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve işbirliği için SESRİC VE TODAİE’ye teşekkür eden Yalçın, “Bu program çok şeye vesile olacaktır. Karşılıklı olarak birbirimizi daha fazla tanıyacağız. Birbirimizden nasıl istifade ederiz dünyadaki emek hareketlerini nasıl daha nitelikli hale getiririz sorusunun cevabını hep birlikte bulacağız” şeklinde konuştu.

Misafir öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalçın, “Bu programın en önemli avantajlarından birisi 25 ülkeye ziyaret ederek edindiğimiz deneyimi siz burada 25 ülkeden gelen arkadaşlarla kurulmuş olan network sayesinde daha kısa sürede elde etmiş olacaksınız” diye konuştu.

Aslan: Geleceğin Sendikacılarını Ağırlamaktan Memnuniyet Duyuyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Aslan ise “Ben öncelikle bu 25 dost ve kardeş ülkeden gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Böyle organizasyonlar, bu coğrafyadaki barış ve kardeşliği güçlendirecektir. Sizlerle, geleceğin sendikalarının üst yöneticileri ile bu coğrafyada sendikalar arasındaki işbirliği daha da gelişecektir. Memur-Sen genel Bakanı Ali Yalçın’a SESRİC’e ve TODAİE mensuplarına teşekkür ediyorum, bu programı 2 bay boyunca yürüteceğimiz için” dedi.

Serenli: Bu Program Amaçlarımızın Gerçekleşmesinde Büyük Rol Oynayacaktır

SESRİC Eğitim Ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Mehmet Fatih Serenli ise Memur-Sen ve TODAİE ile birlikte organize etmekten şeref duyduklarını belirterek  “Eğitim programı geçen yıl ekim ayında SESRİC ve Memur-Sen’in başarılı bir işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘İslam Dünyasında Sendikacılık’ konulu sempozyuma dayanmaktadır. Bu bahsettiğim sempozyumun temel amacı İslam ülkelerinde sendikacılık konusunda bilgi ve deneyimi paylaşmak, ortak projeler geliştirmek yoluyla karşılaşılan benzer sorunlara çözüm aramak ve sürdürülebilir bir işbirliği sağlamak için bir bilgi ağı oluşturmaktı” dedi.

Programın önemli bir işlevi olduğunu söyleyen Serenli, “İnanıyorum ki bu iki aylık eğitim programı sayesinde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın amaçlarından olan işsizliğin azaltılması ve yok edilmesi ve çalışma hayatındaki politikaların ve standartların iyileştirilmesi noktasında sizler de katkı sağlayacaksınız ve katkı sağlamak için daha donanımlı hale geleceksiniz” diye konuştu.