Tutuklu iş adamları için iddianame kabul edildi

Tutuklu iş adamları Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Tutuklu iş adamları için iddianame kabul edildi
Tutuklu iş adamları için iddianame kabul edildi
GİRİŞ 17.03.2017 17:18 GÜNCELLEME 17.03.2017 17:18

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma  kapsamında tutuklanan iş adamları Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında  ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış  müebbet, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan da 15'er yıla kadar hapis  istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Davanın ilk duruşması 16 Mayıs'ta yapılacak

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı  Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü hazırlanan iddianameyi  inceleyerek, kabulüne karar verdi.

Mahkeme tarafından hazırlanan tensip tutanağında, ilk duruşmanın 16  Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılması karara bağlandı.  Mahkeme, ayrıca sanıkların tutukluluk hallerinin devamını da kararlaştırdı.

İddianamede, sanıklar Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu'nun  ''cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngörduğu  duzeni ortadan kaldırmaya veya bu duzen yerine başka bir duzen getirmeye veya  bu duzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbus etmek'' suçundan  ağırlaştırılmış müebbet ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5'ar  yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

FETÖ'nün yapılanması ve eylemlerinin anlatıldığı iddianamede,  sanıkların örgüt lehine faaliyette bulundukları anlatıldı.

Soruşturma kapsamında 28 Ekim 2016'da tutuklanan Serdar Seyitoğlu'nun,  "himmet" adı altında iş adamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve paraların  büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından  kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiği  belirtilmişti.

Sanığın amcası Mustafa Seyitoğlu da aynı soruşturma kapsamında  tutuklanmıştı.