Memur-Sen'den Hollanda'ya sert tepki

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmaları Ardahan, Kars ve Iğdır'da gerçekleştirildi.

Memur-Sen'den Hollanda'ya sert tepki
Memur-Sen'den Hollanda'ya sert tepki
GİRİŞ 13.03.2017 12:38 GÜNCELLEME 13.03.2017 12:38

Programlarda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hollanda, her fırsatta demokrasiden söz ediyor. Bu ülkenin kadın bir bakanını ise kendi toprağımız sayılan konsolosluğa almıyor. Terör örgütlerine kargo hizmeti sunarken, ülkemizin politikacısına sansürü reva görüyorlar. Bu faşizan uygulamayı şiddetle kınıyorum. Yılmayacağız. Güçlü bir ‘Evet’ ile oyunlarını bozacağız. Kurguladıkları sömürü düzenini ‘Evet’lerle yıkacağız” dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşması Ardahan’da gerçekleştirildi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Memur-Sen Ardahan İl Temsilcisi Serkan Karataş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Emperyalist Batı, Haçlı Ruhuyla Hareket Ediyor

Konuşmasında Batı’nın haçlı ruhuyla hareket ettiğini belirten Yalçın, “Omuz omuza verelim. Emperyalist Batı, haçlı ruhuyla hareket ediyor. Biz de Selahaddin Eyyubi, Fatih Sultan Mehmet ruhuyla hareket edelim. Batı emperyalizminin ve terörizminin taşıyıcı dinamiğini üstlenen Hollanda çirkinlikte sınır tanımıyor. Bakın elimde bazı istatistikler var. Bunların demokrasi maskesini düşürecek istatistikler. Son iki yılda Hollanda’da kayıt altına alınan İslamofobik saldırı sayısı 265. 265 saldırı yapılıyor, kayıt altına alınıyor, Hollandalı ırkçılara ise ceza verilmiyor. Son 10 yılda ise Hollanda da camilere yapılan saldırı sayısı 211, verilen ceza ise yine yok. Bu mu özgürlük? Bu mu demokrasi? Bu olsa olsa ırkçılık, olsa olsa kıyımdır” diye konuştu.

Güçlü Bir Evet İle Oyunları Bozacağız

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Demokrasiden söz ediyorlar. Konu terör örgütü PKK ve DHKP-C olunca toplantı özgürlüklerinden söz ediyorlar. Bu ülkenin kadın bir bakanını ise kendi toprağımız sayılan konsolosluğumuza almıyorlar. Etrafını sarıyorlar. Çalışma arkadaşlarını gözaltına alıyorlar. Utanmazlar. Terör örgütlerine kargo hizmeti sunarken, ülkemizin politikacısına sansürü reva görüyorlar. Bu faşizan uygulamayı şiddetle kınıyorum. Evet, Dünya 5'ten; Türkiye Avrupa'dan; haklı zalimden büyüktür. Yılmayacağız. Güçlü bir evet ile oyunlarını bozacağız. Kurguladıkları sömürü düzenini evetlerle yıkacağız.”