'Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sizleri sorumluluk almaya, yeniden büyük Türkiye'nin aktörü olmaya davet ediyorum. Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz” dedi.

'Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz'
'Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz'
GİRİŞ 11.03.2017 17:18 GÜNCELLEME 11.03.2017 17:18

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla Erzurum’da düzenlenen ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ programında coşkulu kalabalığa seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sizleri sorumluluk almaya, yeniden büyük Türkiye'nin aktörü olmaya davet ediyorum. Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz” dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşması Erzurum’da gerçekleştirildi. Programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurtulmuş: Halk Yeni Türkiye İçin “Evet” Diyecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çalışmalarından dolayı Memur-Sen’e teşekkür etti. Konuşmasında 16 Nisan’daki halk oylamasına değinen Kurtulmuş, ülkenin bir yol ayrımına gittiğini ve 16 Nisan'da halkın "Evet" diyerek Türkiye'nin yolunu açacağını söyledi.

Türkiye'nin istikrarsız dönemlerin bedellerini ağır ödediğini dile getiren Kurtulmuş, "(Bu Anayasa değişikliğinin zamanı mıydı) diyorlar. Birçok yerde bu soruyla karşılaşıyoruz. Tam da sistemin işlemediği bütün unsurlarıyla ortaya çıkmışken, Türkiye'de yeni bir sisteme ihtiyaç ortaya çıkmışken tam da bunun için bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'de sistemin vesayetçi ve çift başlı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye'de 67 yılda 5 darbe oldu, 68 siyasi parti kapatıldı, bir başbakan asıldı, bir başbakan zorla koltuğundan indirilerek darbeye maruz bırakıldı, 6-7 başarısız darbe teşebbüsüyle siyasi idamlar oldu. Sağ-sol davalarından 5 bine yakın insanın gencecik öldüğü dönemlerde Türkiye'ye ağır bedel ödetildi. Bu, sistemin doğası ile gereğidir. Bu tablo, aktörler, siyasi partiler arasındaki çatışmanın, güç merkezlerinin siyasete müdahale etmesinin sonucudur. Bu tablo, Türkiye'nin hak ettiği bir tablo değildir. Türkiye, şimdi bunu tersine çevirebilmek için böylesine önemli bir noktada duruyor."

Kurtulmuş, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'ın, yeni ve güçlü Türkiye'nin hayata geçmesi için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, halkın yeni Türkiye için, oyunları bozmak için "evet" diyeceğini vurguladı.

Memur-Sen Büyük Resmi Görüyor

“Memur-Sen'in bir gönüllüsü olarak, daima Memur-Sen'in yanında olmaya çalıştım” diyen Kurtulmuş, “Rahmetli Akif İnan, zorluklarla Memur-Sen'i kurmuştu. Bu noktaya taşıyanlar da büyük zorluklar çekti. Ama bu hareketin bu noktaya gelmesi, hareketin samimiyetine ve gayretine dayanıyor. Ben Memur-Sen’i, büyük resmi görebilen bir teşkilat olarak tanımlıyorum. Yeniden büyük Türkiye yolunda sorumluluk alarak, elini taşını altına koyan başta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a olmak üzere, tüm Memur-Sen’e teşkilatlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akdağ: Tarihin Önemli Bir Dönemecindeyiz

"Memur-Sen'e Davet Tercih Evet” programından dolayı Büyük Memur-Sen ailesini tebrik eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında Halk Oylaması sürecini “Tarihin önemli bir dönemeci” olarak değerlendirdi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında cumhurbaşkanlığı sistemini yanlış yorumlamasını da eleştirdi. Bakan Akdağ, "Hepiniz takip ettiniz. Böylesi bir cehalet, böylesi bir fecaat... Türkiye'de 'hayır' korosunun önüne düşmüş, milletin bu referandumda 'evet' demesine mani olmaya çalışıyor. Bu mesele, meselelerden bir mesele değil. Bu mesele göz bebeğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın meselesi değil. Bu mesele yolların kralı Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da meselesi değil. Bu mesele işin bir millet meselesi olduğunu fark edip gelip bir diyalogla referandum paketini AK Parti-MHP çalışmasıyla milletin önüne gelmesine vesile olan Devlet Bahçeli'nin de meselesi değil. Bu mesele burada size bu konuşmayı yapan Recep Akdağ'ın meselesi değil. Bu mesele milletin meselesi olduğu içindir ki önemli diyoruz. 'Tarihin önemli bir dönemecindeyiz' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Yalçın: Seferimiz Kutlu Olsun

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Sizleri sorumluluk almaya, yeniden büyük Türkiye'nin aktörü olmaya davet ediyorum. Birlikte diriliş için, birlikte direnişteyiz” dedi. “28 Şubat’ın zemherisinde direncimizle baharın muştusu olduk” diyen Yalçın, “Yalancı bahar oluşturmak için 27 Nisan’da okunan bildiriye karşı, yerli ve milli duruşumuzla hakiki baharın şiirini okuduk. 17-25 Aralık’ta dışarıdan icazetlilere karşı bin yıllık mayamızın sözünü söyledik. Düşman durmadı. Yeni desiseler, yeni hilelerle üstümüze geldi. Tuzaklar kurdu. Ve 15 Temmuz gecesi iye ile kötünün arasında direniş Furkan oldu. İyiler, yerliler, tarihin en büyük direnişini gösterdi. İşte biz bu direnişin saflarında sabaha kadar direndik. Şimdi yeni bir ufkun menzilinde, yeni bir söz söylemek için tekrar yollardayız. Sefer bizden, zafer Allahtan’dır. Seferimiz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Bütün Kamu Görevlilerini Memur-Sen’e Davet Ediyoruz

Mayıs ayında, sendikaların ve konfederasyonların üye sayılarının tespitinin yapılacağını hatırlatan Yalçın, Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağını belirtti. Yalçın, “ İşte tan da bu noktada, yeni rekor eşiğimiz, Büyük Memur-Sen ailemiz için üye sayısı hedefimiz; en az 1 Milyon 111 bin 111 olacak. Bütün kamu görevlilerini, Toplu Sözleşme Masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alınterine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış “Memur-Sen’e Davet” ediyoruz” dedi.

Yanbaz: Hedefimiz Yeni Kazanımlara Vesile Olsun

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ise, “Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını, çalışma şartlarını iyileştirerek, yeni haklar elde ederek ilerliyoruz” dedi. Yanbaz, "15 Mayısa kadar 1 milyonu aşmayı hedefliyoruz. 1 Milyon 111 bin 111 hedefimiz yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz. Seferdeyiz. Milletle birlikte, insanlık için bu seferi sürdüreceğiz" dedi.

Deligöz: Rahmetli Akif İnan’ı Kutluyorum

Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz yaptığı konuşmada, Rahmetli Akif İnan'ı rahmetle andı. Ülkenin çok badireler atlattığını sözlerine ekleyen Deligöz, “28 Şubat büyük bir melanetti. 28 Şubat'ta millete büyük eziyetler edildi. Rahmetli Erbakan'ı 9 saat MGK'da terlettiler. Vesayeti istediler, ülkeyi kaosa teslim ettiler. Memur-Sen gibi STK’lar o dönemde de olsaydı, tüm bunlar yaşanmazdı. Bugün çok daha güçlüyüz. 16 Nisan’a giden süreçte üzerimize düşeni yapalım” ifadelerini kullandı.

Ilıcalı: Memur-Sen, Halisane ve Hasbi Bir Çalışma Yürütüyor

 “Memur-Sen'i çalışmalarından ötürü kutluyorum” diyen, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, “Memur-Sen, halisane ve hasbi bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların sürmesini temenni ederek, daha adaletli bir dünya için ter akıtan tüm teşkilatları kutluyorum” şeklinde konuştu.

Duman: Çalışmalarımızı Hızla Sürdürüyoruz

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ise şöyle konuştu: “Erzurum Memur-Sen olarak çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz ve 1 Milyon 111 Bin 111 üye hedefine en büyük katkıyı sunmak üzere gayret gösteriyoruz. Memur-Sen olarak olmadığımız hiçbir yer yok, her yere gidiyoruz. Tüm teşkilata teşekkürlerimi iletiyorum.”

Yalçın, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin istişareler gerçekleştirildi.

Yalçın daha sonra Erzurum’da il divan toplantısında teşkilatla istişare gerçekleştirdi. Burada konuşan Yalçın, teşkilat üyelerine teşekkür etti.