"Sizlerin ektiği tohumlar umudumuzu yeşertecek"

Bugünün İhyasından, Yarının İnşasına” programında gençlere seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sizlerin ektiği tohumlar yarınlara ilişkin umudumuzu yeşertecektir” dedi.

"Sizlerin ektiği tohumlar umudumuzu yeşertecek"
"Sizlerin ektiği tohumlar umudumuzu yeşertecek"
GİRİŞ 06.03.2017 16:32 GÜNCELLEME 06.03.2017 16:32

"Bugünün İhyasından, Yarının İnşasına” programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Siz gençlerle buluşmak kadar keyif veren, yarına ilişkin umut veren başka bir hazzı daha yaşamadık. Sizler, medeniyet coğrafyasının yarına ilişkin umudunu temsil ediyorsunuz. Adaletli bir dünya sizlerin gayretiyle inşa olacaktır. Sizlerin ektiği tohumlar yarınlara ilişkin umudumuzu yeşertecektir” dedi.

Genç Memur-Sen ve Akademik Düşünce Medeniyet Topluluğu (ADEM), üniversite komisyonu üyeleri tarafından organize edilen “Bugünün ihyasından Yarının İnşasına” programı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla sürdü. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Yalçın, daha adaletli bir dünyanın, gençlerin çabalarıyla mümkün olduğunu kaydetti.

Adil Bir Dünya İçin Sorumluluk Alıyoruz

Küresel adaletsizliğin bitirilmesi noktasında Türkiye’nin entelektüel beyinleri olarak Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde yola çıktıklarını hatırlatan Yalçın, “Ülkenin korku tünelinden çıkmasını, vesayetten arındırılmasını, bu ülkenin özgür müreffeh olmasını daha genel anlamda dünyanın adil ve barış içinde olmasını amaçlayan Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen’le beraberiz. Bu program için sizleri yürekten kutluyorum. Bundan sonrası çok daha kolay diye düşünüyorum bundan sonrasında sizler yarışacaksınız” diye konuştu.

Kamusal Alan Yalanına Memur-Sen Teşkilatı Son Verdi

Konuşmasında geçmiş yıllardaki adaletsizliklere değinen Yalçın, “Buradaki genç kardeşlerimin ablaları, anneleri geçmiş dönemlerde, travmalarla yüzleşti. Mezun oldular ama kamuda görev alamadılar. ‘Kamuda görev alacaksan şu şekilde giyineceksin’ dediler. Bu ülkede vergisini ödeyen askerliğini yapan milli duygusu olan birçok insan kamuda hizmet üretemedi. Kızlar turnike aralarında yaşadıkları acıyla eğitimlerini tamamlamak için başka ülkelere gittiler. Avukat oldular, ‘Bu şekilde size çalışma ehliyeti vermeyiz’ dediler. Siyasi partiler bunu değiştirmek için eylem yaptı. Sivil toplum yıllarca mücadele etti, ama bu konuda netice alabilmek Memur-Sen’e nasip oldu. Özgürlük için yola çıkarak 12 milyon 300 bin imza gibi büyük bir rakamı topladık. Çözüme yönelik büyük bir sorumluluk üstlenerek kamusal alan yalanını bitirdik” ifadelerini kullandı.

İnsanlığa İlaç Olabilmek İçin Çalıştık

Memur-Sen olarak ham demokrasiden, tam demokrasiye geçişte büyük bir rol oynadıklarını vurgulayan Yalçın, millet iradesinin önünü açmak üzere çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Yalçın,  “Evrensel anlamda küresel anlamda insanlığa ilaç olabilmek için çalıştık, çabaladık. Zulme ses yükselttik, dünyanın herhangi bir yerinde sessiz mazlumlar varsa onların sesi olduk. Bangladeş, Filistin, Mısır, Suriye vs. Memur-Sen zulme sessiz kalmaz. Onun için Memur-Sen, sadece bir emek hareketi değildir Memur-Sen, bir erdemliler hareketidir. Bu teşkilatın kuruluşunda kendi medeniyetine kültürüne yaslanma ve oradan beslenme vardır” şeklinde konuştu.

Üç Boyutlu Direnişi Referans Alıyoruz

Memur-Sen’in ilkesel duruşunun kendi medeniyet öğretilerine dayandığını ifade eden Yalçın, “Türkiye’deki mevcut sendikacılığa reddiye olarak kurulmuş bir teşkilatız. Bizim kaldırım taşıyla, milletin arabasıyla sorunumuz olmaz. Biz hakkını ararken haddini aşan ve başkasının hakkına giren bir sendikacılık anlayışını asla doğru bulmayız. Memur-Sen olarak erdemli bir sendikal hareketiz. Bizim anlayışımız üç boyutlu direniş referans alır. Bizim medeniyet öğretimiz bunu söylüyor. Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt, gücün yetmezse dilinle müdahale et ona da yetmez ise kalbinle buğz et. Sendikacılığımız ‘Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker’in izdüşümüdür. İyi bir şey varsa takdir ederiz, kötü bir şey olursa tenkit ederiz kimden gelirse gelsin. Memur-Sen Onun için bu temel ahlaki kaideler üzerine kurulmuş, bugüne kadar gördüğü bütün imtihanlardan alnının akıyla çıkmış bir teşkilattır” ifadelerini kullandı.

Ümmeti Ayağa Yeniden Sizler Kaldıracaksınız

“Bu toplantıyla yarına ilişkin planları, projeleri yeniden müzakerede ediyoruz” diyen Yalçın, “Üniversitelerde gençlik teşkilatı olarak birbirimizle yardımlaşacak esinlenecek ve birbirimizle yarışacağız. Gittiğimiz ülkelerde gördüğümüz şey şu. ‘Türkiye ayağa kalkarsa ümmet de ayağa kalkar’ diyorlar. Umut burası son kale burası. Bu ümmeti ayağa yeniden sizler kaldıracaksınız. Burası ana kucağıdır. Balkanlarda Kafkaslarda Afrika’da bir sıkıntı varsa, sığınacakları yer burasıdır. Burası sadece bizim yurdumuz değildir. Medeniyetin beşiği ve ana yurdudur. Burası düştüğü zaman coğrafya düştü demektir. Bayrak buradan kalktığında tüm coğrafyamızda bayrağımız yeniden dikilecektir” diye konuştu.

Yarının İnşasında Gençlere Büyük İş Düşüyor

Gençlere yeniden büyük Türkiye’nin inşasında büyük görev düştüğünü vurgulayan Yalçın, “Gelecek, gençlerin alın teriyle şekillenecektir. Yarın için çabası olan, yarın için medeniyet tasavvuru olan bir gençliğe ihtiyacımız var. Onun için Genç Memur-Sen olarak illerdeki örgütlenmeleri hızlı bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Genç Memur-Sen’imizin çok değerli lider kadrosu, sizlerle buluşmak kadar keyif veren, yarına ilişkin umut veren başka bir hazzı yaşamadık. Sizler bizim umudumuzsunuz. Bu coğrafyanın umudusunuz, medeniyet coğrafyasının yarına ilişkin umudunu temsil ediyorsunuz. Yarınlar sizlerin eliyle yükselecek, adaletli bir dünya sizlerin gayretiyle inşa olacaktır. Sizlerin ektiği tohumlar yarınlara ilişkin umudumuzu yeşertecektir”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL