ASKON, Nusaybin'den gelen çağrıya duyarsız kalmadı

ASKON, Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun daveti üzerine Nusaybin’de terör olayları nedeni ile mağdur olmuş ailelerle bir araya geldi.

ASKON, Nusaybin'den gelen çağrıya duyarsız kalmadı
ASKON, Nusaybin'den gelen çağrıya duyarsız kalmadı
GİRİŞ 27.02.2017 16:34 GÜNCELLEME 27.02.2017 16:34

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyelerinden oluşan 25 kişilik iş adamı heyeti, Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun daveti üzerine Nusaybin’de terör olayları nedeni ile mağdur olmuş ailelerle bir araya geldi.

İstanbul’dan gelen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, Makine Sektör Kurulu Başkanı Ercan Vergili, Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, ASKON Mardin il temsilcisi İshak Oran’ın da aralarında olduğu 25 kişilik iş adamı grubu, Nusaybin’i ziyaret etti.

Özellikle evleri tahrip olmuş veya evleri yıkıldığı için kent merkezinde farklı mahallelerde ikamet eden 150’ye yakın aileyi ziyaret eden ASKON üyeleri, ailelerin sorunlarını dinleyerek dayanışma gösterdi.

‘’PAYLAŞIM ÇAĞRISINA DUYARSIZ KALAMAZDIK’’

Ziyarete ilişkin açıklama yapan ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, Nusaybinlilerle dayanışma amacıyla ilçeye geldiklerini söyledi.

Abdullahoğlu şöyle konuştu: “Bize ulaşan bir teklif çerçevesinde sıkıntı içerisinde olan insanlarla az, küçük de olsa bir paylaşım yapmak arzusuyla buraya geldik. Bir nebze buradaki insanların sıkıntılarına derman olabilirsek kendimizi bahtiyar sayacağız. Sırf Allah rıza için buradayız. İnşallah buradaki insanlar da kısa sürede sıkıntılarından kurtulurlar. Daha huzurlu daha mutlu günlere hep birlikte erişmişi oluruz” dedi.

‘’BU KARDEŞİK KÖPRÜSÜNÜN DEVAMINI DİLİYORUZ”

İşadamlarıyla birlikte ilçedeki aileleri ziyaret eden Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, İstanbul’dan Mardin’e gelerek mağdur olan ailelere bir araya geldikleri için ASKON Genel Başkan Yardımcısı ve ASKON üyelerine teşekkür etti.

Ailelerin ziyaretten çok memnun kaldığını dile getiren Yılmaz: “ASKON İş adamlarının İstanbul'dan Mardin'e gelip mağdur ailelere ziyaret ederek nakdi yardımda bulunmaları bizi memnun etti. Aileler çok memnun kaldılar. Bu kardeşlik köprüsünün devamını diliyoruz. Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak bir yıldır evlerini terk ederek Mardin merkeze yerleşen insanlarımıza yardımcı olduk. En son ASKON yetkileri ile birlikte evleri ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu ifade ettik” dedi.

Yılmaz, ziyaretten dolayı ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, ASKON Mardin il temsilcisi İshak Oran ve tüm ASKON yönetici ile üyelerine teşekkür etti.