Türkiye dünya markası oluşturacak!

266 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan muhafazakar giyim pazarından daha çok pay almak isteyen Türkiye, dev bir moda markası çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye dünya markası oluşturacak!
Türkiye dünya markası oluşturacak!
GİRİŞ 25.01.2017 10:21 GÜNCELLEME 25.01.2017 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhafazakar tekstil endüstrisinin ilk profesyonel derneği Tasarımcı ve Tekstil Girişimcileri Derneği (TATEG) 2-4 Mart 2017 tarihlerinde, SO Fuar işbirliğiyle önemli bir organizasyona imza atıyor. Lifestyle-Turkey Fuarı, Türk muhafazakar giyim markalarının gücünü globale taşıyarak muhafazakar kesimin modayı Türkiye’den takip etmesini sağlamayı hedefliyor.   

HEDEF GLOBAL MARKA

İTO, MÜSİAD, ASKON ve KADEM’in destek verdiği fuar, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarın tanıtım toplantısında konuşan TATEG Başkanı Şüheda Aydın Pehlivan, “Derneğimiz küreselleşmeyle ilgili yaşanan yozlaşmanın önüne geçmek ve tesettür sınırları içerisinde dünya genelinde bir trend oluşturmayı hedefliyor. En önemli amacımız Prada, Chanel gibi moda markalarının muhafazakar versiyonlarını yaratıp, Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkıda bulunmak yer alıyor” dedi. Pehlivan, Muhafazakar Giyim ve Yaşam Fuarı’yla yerli üreticilerle yerel ve ulusal perakendecilerin buluşturulup, toptan satış ağının kuvvetlendirileceğini söyledi.

İSTANBUL MODA MERKEZİ OLSUN

Muhazafakar insanların dünya modasını Paris’teki fuarlardan takip ettiğini ifade eden Sofuar Genel Müdürü Özgür Sofuoğlu da şunları kaydetti: “Türkiye, tekstil üretimindeki gücüyle dünya modasının merkezi olabilir. Müslümanlar, modayı Paris’te değil, İstanbul’da takip edebilir. Lifestyle Fuarı Türk alternatif giyim sektörünün global platformu olacak.”

YORUMLAR 1
  • ebu Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıyafetler, oldukça muhafazakarmış (!)
    Cevapla