İş adamları FETÖ için harekete geçti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 20 yıldır yuvalandığı Nijerya'da Türk işadamları karşı atağa geçti.

İş adamları FETÖ için harekete geçti
İş adamları FETÖ için harekete geçti
GİRİŞ 18.12.2016 12:19 GÜNCELLEME 18.12.2016 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MÜSİAD, FETÖ’nün Afrika’daki üssü Nijerya’da Türk OSB’si kuracak. Projenin başındaki Hüseyin Öztunç, “Ülkede FETÖ’nün etkinliğini bitirip, işadamlarımıza yatırım ortamı hazırlayacağız” dedi

1.8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığımız ülkede Türk işadamları ticareti iki yılda ikiye katlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda mart ayında Nijerya'da şube açan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ülkede iş süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Türk Enstitü Merkezi kuruyor. Dünya Türk İş Konseyi Nijerya Başkanı ve MÜSİAD Nijerya Şube Başkanı Hüseyin Öztunç, Nijer Eyalet Valisi ile 40 dönümlük bir arazi tahsisi için bir protokol imzaladıklarını söyledi. Öztunç, "Burada bir nevi Türk OSB'si kuracağız. Ülkede oturmuş bir altyapı sistemi yok ve prosedürler çok uzun. Amacımız gerekli yatırımları yaparak işadamlarımıza yatırım için uygun ortam oluşturmak" dedi.

HERHANGİ BİR BEDEL YOK

Öztunç, bu yatırımı gerçekleştikten sonra, Nijerya'ya yatırım için gelen işadamının arazi aramayacağını, altyapı, elektrik, su gibi prosedürlerle uğraşmayacağını ve herhangi bir hizmet bedeli ödemeyeceğini anlattı. Öztunç, "Hedefimiz 2017 sonuna kadar ilk etabı tamamlamak" diye konuştu. Enstitüde fabrikadan shoowrooma, depodan işadamlarının konaklayacağı sitelere kadar her şeyin planlandığını belirten Öztunç, "200 milyon nüfusu olan Nijerya'da bakir topraklar var. Petrol fiyatları düştüğü için tarıma büyük teşvikler veriliyor. Burada ciddi fırsatlar var" şeklinde konuştu.

FETÖ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Ülkede FETÖ'nün yıllardır yapılanmasını sürdürdüğünü hatırlatan Öztunç, 15 Temmuz sonrasında örgütün etkisinin zayıflamaya başladığını belirtti. Bu durumun FETÖ'yü daha da saldırgan ve agresif hale getirdiğini aktaran Öztunç, örgütün Nijerya'da vatansever Türk işadamlarını bezdirmeye yönelik yaptırımlar uyguladığını ifade etti. Bankalarla ilişkilerini engellemeye çalıştıklarını aktaran Öztunç, "Kamuya yerleştirdiği adamlarıyla ihalelere fesat karıştırıyor ve Türk işadamlarını saf dışı bırakmaya çalışıyorlar" dedi.

GÖZ KORKUTMAK İÇİN UĞRAŞIYORLAR

Örgütün Nijerya'da son çırpınışlarını sürdürdüğünü anlatan Öztunç, bu nedenle saldırgan bir tutum sergilediklerini kaydetti. Öztunç,"İstihbarat servisine hakkımda mektup yazmışlar. Nijeryagazetelerine verdiğim röportajlarda 'Bunlar kravatlı terörist'değerlendirmelerimi delil olarak gösterip tutuklanmamı talep etmişler. Amaçları korkutmak ve yıldırmak. FETÖ'nün çok yakın zamanda Nijerya'da terör örgütü olarak kabul edileceğineinanıyorum" dedi.

ARTIK ÖRGÜT ÜYELERİNE ŞÜPHEYLE YAKLAŞIYORLAR

Nijerya tarafında örgüte bir mesafe oluştuğunu anlatan Öztunç, "Onlara karşı artık şüpheyle yaklaşıyorlar. Eskiden ziyaret taleplerini kolay kabul ederken ve medyaya fotoğraf verirken şimdi bundan kaçınıyorlar. Örgüt üyeleriyle bir arada görünmek istemiyorlar" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir adım. Teşekkürler Müsiad. Ah şu Tüsiad da senin % 1 in kadar Milli olsa kimse bizim ekonomimizi tehdit edemez. Manipilasyon yapamaz.
    Cevapla