İTO'dan birlik yürüyüşü

İstanbul Ticaret Odası, Dolmabahçe'deki bombalı terör saldırılarını Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı 'birlik yürüyüşü' ile lanetledi.

İTO'dan birlik yürüyüşü
İTO'dan birlik yürüyüşü
GİRİŞ 11.12.2016 15:17 GÜNCELLEME 11.12.2016 17:25

İstanbullu 400 bin firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası (İTO), Dolmabahçe'deki bombalı terör saldırılarını Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı 'birlik yürüyüşü' ile lanetledi.

İstanbul Ticaret Odası, Beşiktaş'ta dün gece futbol taraftarları ve güvenlik güçlerini hedef alan alçak saldırıya tepki göstermek amacıyla ellerinde Türk bayrağımızla Dolmabahçe Camii önünde toplanarak vatandaşlarla 'birlik yürüyüşü' gerçekleştirdi.
Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte Meclis üyelerinin katıldığı yürüyüş, güzergah boyunca Türkiye Demokrasi Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkın katılımıyla kardeşlik konvoyu haline geldi.

"Türkiye 'Tek yürek' oldu"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Türkiye yurtiçinde ve yurtdışında teröre karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele veriyor. Terör örgütü PKK'nın belinin kırıldığı, DAEŞ ve benzeri örgütlerin köşeye sıkıştığı bir dönemde gerçekleşen bu hain saldırı terörle mücadelemizdeki kararlılığımıza gölge düşüremeyecektir. Türk milleti ülkemizin huzuruna kasteden bu caniler karşısında 'tek yürek' olmuştur. Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır. Biz iş alemi olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasında, aziz Türk milletiyle birlikteyiz."