İş dünyasından teröre lanet!

İş dünyası İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını sert bir dille kınadı

İş dünyasından teröre lanet!
İş dünyasından teröre lanet!
GİRİŞ 11.12.2016 13:54 GÜNCELLEME 11.12.2016 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İş dünyası, İstanbul'da düzenlenen saldırının ardından teröre karşı bir bir açıklama yaptı.

DEİK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Bu saldırının geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Vardan, yazılı açıklamasında, İstanbul Beşiktaşta, Emniyet teşkilatı mensuplarını hedef alan hain terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyen Vardan, şunları kaydetti:

"Tüm milletimizin başı sağ olsun.

2016 yılı boyunca üzülerek şahit olduğumuz, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırının da huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına; geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Zor günlerde birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyor; tüm DEİK ailesi olarak ülkemizin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak, bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

TÜRKONFED

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da "İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında Beleştepe olarak bilinen alanda ve Maçka Parkı’nda güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen hain saldırıları lanetliyoruz. İnsan hayatına, yaşama, huzur ve birlikteliğimize yönelik alçakça saldırılar, terörün acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu saldırılar sonucunda, şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir kez daha terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığını gördüklerini kaydeden Kadooğlu, "Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün yapmak istediği şiddet iklimine karşı ortak akılla, bir ortak duruş sergilemeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin dönemlerde, iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ülkemize güveniyoruz ve büyük bir kararlılıkla, hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak, birlik ve beraberliğimizi geliştirip, kenetlenmiş bir şekilde ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜSİAD

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında gerçekleşen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar da açıklamasında, "Nasıl ki, dün, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde sağlanan birlikle ulusal bağımsızlığımıza kavuştuysak, bugün de aynı toplumsal birlik ve bütünlükle terörün üstesinden gelecek güce, dirayete inanca sahip bir milletiz. Terörün ve kirli oyunların karşısında bu dik duruşumuzu göstereceğiz, yılmayacağız, inancımızı kaybetmeyeceğiz. Türkiye, asla karanlık senaryoların platosu olmayacak, aydınlık yarınların örnek ülkesi olacaktır. Bu inancımızla çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz. Bu hain saldırılarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜGİK

Türkiye Genç İşadamları Konfedrerasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise şunları kaydetti:

"İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısını lanetliyor, yaralananlara acil şifa, şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılarını yürekten paylaştığımız yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Birliğimizi, devletimizi ve insanımızı hedef alan, milletimizi yılgınlığa sürüklemeyi amaçlayan saldırılara karşı dimdik ayaktayız. Milletimiz 15 Temmuz ve öncesinde de defaten gösterdiği gibi teröre asla boyun eğmeyecek ve terörü hezimete uğratacaktır. Ülkemizin önünü kanlı oyunlarla kesmeye çalışanlara karşı devletimizin yürüttüğü kararlı mücadelenin yanındayız. Vatanımızı ve birliğimizi koruyacağız ve üzerimize düşenleri yapacağız."

TİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İstikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır." dedi.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamasında, yine kirli ellerin Türkiye'nin huzuruna, masum vatandaşların canına kastettiklerini belirterek, "Millet olarak, 30 polisimizin ve 8 sivil yurttaşımızın şehit olduğu, 155 vatandaşımızın yaralandığı menfur saldırının matemi içindeyiz. Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine and içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır. Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, "Gerçekleştirilen terörist eylemler hiçbir zaman azmimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlemekten, milletimizin ideallerine giden yolda mukavemetini arttırmaktan öteye gidemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve ihracat ailesi adına saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

İSO

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da açıklamasında, terörün kanlı ve hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz. Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak, dirayetimizi, birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlıklarına ve sevdiklerine kavuşmalarını yürekten istiyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

İTHİB

İstanbul Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, tarih boyunca teröristlerin hiçbir zaman Türkiye’yi yolundan saptıramadığını vurgulayarak, "Türkiye'yi hedefinden geri düşüremediler ve bizi bu konuda yıldıramadılar aksine birleştirip, bu ülkeye olan sevgimizi sevdamızı daha da büyüttüler. İnsanlıktan nasibini almamış milliyetsiz bu alçaklar, inşallah akıttıkları kanın içerisinde boğulurlar. Gün birbirine sarılma, kenetlenme ve hedeflere yürüme günü. Ne zaman Türkiye'yi ileri taşıyacak bir hamle yapılsa ya önünde ya sonunda böyle bir terör eylemi yapılıyor. Amaçları aynı, ancak sonu aynı olmayacak." ifadelerini kullandı.

İMİB

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu da terör yine alçak yüzünü gösterdiğini belirterek, "Yine insanların güvenliği için çalışan emniyet mensuplarımıza yapılan hain saldırıda gençlerimiz şehit oldular. Terörün amacı bizleri korkutmak, sindirmek ve hedeflerimizden vazgeçirmektir. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de bunu başaramayacaklar. Her zamankinden daha güçlü ve daha bir bütün olarak bu hainlerle mücadele etmeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

İFMİB

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören ise şunları kaydetti:

"Terör artık bu güzelim ülkenin kaderi olmamalı. Her dönem birtakım hainler ortaya çıkıp düzeni bozmak için saldırıyorlar. Ülkemizi bu terör belasından kurtarmak, masum insanların hayatlarını kaybetmesini önlemek için herkes üzerine düşen görevi aksaksız yerine getirmelidir. Burada en büyük görev siyasetçilere düşmektedir. Artık ortamı gerecek açıklama ve uygulamalardan vazgeçerek, terör belasını ortadan kaldıracak adımları atmalıdırlar. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan Rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar dilerim." 

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    tüsiad milli birlikten beraberlikten bahsetmiş hayret, inanalım mı milli olduklarına
    Cevapla