İki şirkete daha kayyum atandı

FETÖ operasyonları kapsamında Sakarya'da 2 şirkete kayyum atandı.

İki şirkete daha kayyum atandı
İki şirkete daha kayyum atandı
GİRİŞ 27.10.2016 13:47 GÜNCELLEME 27.10.2016 13:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 şirkete kayyum atandı. 

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan  soruşturma doğrultusunda, "FETÖ/PDY'ye üye oldukları, anayasal sistemi silah  zoruyla değiştirmeye çalıştıkları, finansal destek sağladıkları, suçtan  kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları ve Vergi Usul Yasası'na  muhalefette bulundukları" iddia edilen firmalara yönelik çalışma yürütüldü.
 
İnşaat ve kuyumculuk alanlarında faaliyet gösteren 2 şirketi  belirleyen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyum ataması için Nöbetçi Sulh Ceza  Hakimliğine başvurdu. Başvuruyu değerlendiren hakimlik, "Everest Saat Altın  Pırlanta İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi" ve "Koro İnşaat Taahhüt Ticaret  Limited Şirketi"ne kayyum atanmasına karar verdi.
 
Bu arada, "Koro İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi" ortaklarından  Eren Birsen ve Erhan Yağcı'nın, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve  anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandığı,  "Everest Saat Altın Pırlanta İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi"  ortaklarından Savaş Y. ve Tarık Y'nin ise "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye  olmak" suçlarından haklarında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.
 
 Sakarya'da, soruşturma kapsamında daha önce de 18 şirkete kayyum  atanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    iki şirket ne kadar zarar verdi memlekete malları karşılarımı acaba. zararı ziyanı ...
    Cevapla