Yıldırım: Burunlarından fitil fitil getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde TESK heyetini kabulünde konuştu ve "FETÖ'cüleri sileceğiz" dedi.

GİRİŞ 03.10.2016 13:27 GÜNCELLEME 03.10.2016 13:56

Başbakanı'n konuşmasından satırbaşları;

Ekonomimi büyütecek, yeni iş ve aş sağlayacak her türlü teklife açığız. Devlet ticaret yapamaz. Ticarette esas olan para kazanmak, ayakta kalmaktır. Devlet ticaret yaparsa vakıf gibi hep kaybeder. Böyle olunca işin sahibi yok yada çok. Böyle olunca işleyiş olabilir mi? Bu işler devlet işinde olmaz. Biz mümkün mertebe düzenleme işine bakacağız haksız rekabet olsun diye. Herkese aynı imkanları sağlayacağız. 

Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok. Kürtlerin PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun bizi her bakımdan geri bırakıyor. Yatırımlar geri kalıyor. Oradaki vatandaşlarımız zarar görüyoruz. Şırnak ile Van arasına muazzam bir yol yapıyoruz. Yol yapımının güvenliğini sağlayan 6 fidan gibi gencimizi şehit ettiler. Bunları bölge halkı görsün. Bu alçaklar bölgenin gelişmesine karşı ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. 

23 vilayetimizi kapsayan yatırım destek hamlesi başlattık. Amacımız terörün geciktirdiği yatırımları, ticareti, her türlü alt yapıyı hayata geçirmek. 2002'de bu bölgedeki illerin kişi başına düşen milli geliri 750 dolar. Bugün ise 5 bin dolara çıktı. Türkiye genelinde ise 3 binden 9 bin dolara çıktı. Terör örgütünün Kürt sorunu diye bir sorunu yok ancak Kürt vatandaşlarımızın terör sorunu var. Bunu Türkiye'in gündeminden çıkarmak istiyoruz.

Bu büyük ülkeye haksızlık ediyor. Bir yandan PKK bir yandan FETÖ bir yandan DEAŞ örgütüne karşı savaşıyoruz. 

Esnaf ve sanatkarlarımız Türkiye'nin teminatıdır. Bunu 15 Temmuz gecesi gördük. Meydanlara ilk sizler indiniz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Memlekete, bayrağa, geleceğimize sahip çıktınız. Siz size yakışanı yaptınız. Allah sizden razı olsun. 

Yusuf Has Hacip Kutadgu Bilig'de en diyor? Paranın değerini koru, mazlumu koru. Bizde onu yapıyoruz.

Hani ben diyorum ya 5 ayda başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. 

Devletle vatandaş kavgalı olamaz. Hukuk devletine yakışmaz. Görev sahibi sizsiniz. Bizler emanetçiyiz. 

Biz hükmeden değil, milletin hizmetkarıyız. Milli gelirimizi yüzde 5 arttırdık. Bizim notumuzu esnaf belirler, bizim notumuzu vatandaş belirler. Herkes yerini yurdunu bilsin. Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar 15 Temmuz'da gereken dersi aldılar.

Şimdi laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyma zamanıdır. Birlikte aynı heyecanı yaşamazsak bu gücü yakalayamazdık. 

Türkiye'yi kötü göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. FETÖ'nün burnundan fitil fitil getireceğiz. Aranızda FETÖ'cülere ve bölücülere asla yer vermeyin. Kendi aranızdan mikropları temizleyin. Bunların ihanetlerinin bedelini 15 Temmuz'da beraber ödedik. Eğer bu ihanetin hesabını sormazsak 241 şehidimiz bizden davacı olur.

Hepinizin burada görevi var. Bunu gündemimizden çıkarıp sürekli ileri gideceğiz.