Ayakkabı sanayicilerinin yeni Başkanı belli oldu

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) Olağan Genel Kurulu’nda Süleyman Gürsoy başkanlığa seçildi.

Ayakkabı sanayicilerinin yeni Başkanı belli oldu
Ayakkabı sanayicilerinin yeni Başkanı belli oldu
GİRİŞ 21.09.2016 16:14 GÜNCELLEME 21.09.2016 16:14

Ali Murad Kızıltaş’ın divan başkanlığını yaptığı dernek merkezindeki genel kurulda Süleyman Gürsoy ile Hüseyin Çetin’in listeleri yarıştı.

Toplam 98 oyun kullanıldığı genel kurulda Süleyman Gürsoy’un listesi 55 oy ile ipi göğüsledi.

İki yıllığına başkanlığa seçilen Süleyman Gürsoy yaptığı değerlendirmede, Türkiye genelinde 18 bin işletmeye sahip ayakkabı sanayini daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi.

Türk ayakkabı endüstrisinin üretim, tasarım ve pazarlamada dünya devleri ile yarıştığını vurgulayan Gürsoy, şunları söyledi:

HEDEFİMİZ İHRACAT-İTHALAT MAKASINI KAPATMAK

“Çin’in lider olduğu dünya ayakkabı üretiminde Türkiye yıllık 350 milyon çift ile 7. sırada yer alıyor. Türkiye olarak yılda yaklaşık 170 milyon çift ayakkabı ihracatı yapıyoruz. Bunun sonucunda geçen sene 672 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl bu rakamı daha da yukarılara taşımak için yoğun çaba harcıyoruz. Ocak-Ağustos arasında ihracatımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 506 milyon dolara yükselttik. Hedefimiz, yıl sonunda 800 milyon dolar çıtasını aşıp, ayakkabı ihracatını ithalatın önüne geçirip bu makası kapatmak.”

2016-2018 arasında Süleyman Gürsoy başkanlığında görev yapacak yeni TASD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Muharrem Erdoğan, İmdat Çalışkan, Hüseyin Ata, Doğan Özünal, İsmail Topbaş, Ferzat Erdebil, Mehmet Özalp, Ferhat Tanrıverdi, Bekir Aydın, A. Sabur Endican, Hakem Gülşen, Gürsel Kahraman, Yusuf Dadaşoğlu, Attila Ülkümen, Umut Deveci, Cumali Çağlarer, Oktay Şamdanlı.