Serbest bırakılan ünlü işadamı tekrar gözaltında!

Mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Orkide Yağları'nın sahibi iş adamı Ahmet Küçükbay tekrar gözaltına alındı.

Serbest bırakılan ünlü işadamı tekrar gözaltında!
Serbest bırakılan ünlü işadamı tekrar gözaltında!
GİRİŞ 26.08.2016 10:28 GÜNCELLEME 26.08.2016 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 18 kişiden 5'i daha tutuklandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan kişilerden 5'i, Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağlamak" suçundan nöbetçi mahkemece tutuklanan 5 şüpheli arasında, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan da bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı mahkemece tutuklanmıştı. Ahmet Küçükbay, Metehan Kavuk ve Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 7 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece adli kontrol  şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra Mali Suçlar Bürosu ekiplerince gözaltına alınan iş adamı Ahmet Küçükbay'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklu iş adamı Abdullah Kavuk hakkında da bu soruşturma kapsamında  gözaltı kararının olduğu kaydedildi.

YORUMLAR 1
  • ali-veli 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun savcıya elini çabuk tutmuş, hava imamı gibi kaçmasına neden olmamış....
    Cevapla