MÜSİAD’dan lobi atağı!

Darbe girişimi sonrası seferberlik ilan eden MÜSİAD,eylem planını açıkladı.

MÜSİAD’dan lobi atağı!
MÜSİAD’dan lobi atağı!
GİRİŞ 12.08.2016 12:12 GÜNCELLEME 12.08.2016 12:12

MÜSİAD Başkanı Olpak, yurtdışında lobi faaliyetlerini güçlendireceklerini söyledi

15 Temmuz sonrası tüm üyeleriyle birlikte meydanlarda demokrasi nöbeti tutan MÜSİAD, yeni dönem için eylem planı oluşturdu. Yurtdışındaki lobi faaliyetlerini güçlendirmeyi planlayan MÜSİAD, yurtiçinde de 10 yeni şube açacak. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Ülkemizin yurtdışındaki algısını yükseltmek ve hayatın normal akışının sürdüğünü göstermek için MÜSİAD olarak seferberliğimizi devam ettireceğiz" dedi. Olpak, bu süreçte Ekonomi Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen programlara da tam kadro katılacaklarını vurguladı. "Gerek yurtiçi gerek yurtdışında çok yaygın ve nitelikli bir teşkilatlanmamız var" diyen Olpak, MÜSİAD'ın 65 ülkedeki 169 irtibat noktasında 15 Temmuz sonrası başlatılan PR çalışmasını artırarak yürüteceklerini belirtti. Olpak, "Yurtdışında lobi faaliyetlerine ağırlık vererek pozitif algı operasyonu yürüteceğiz. Çünkü her ülkenin dinamiği farklı. Teşkilatlarımız ülke dinamiğine göre, bazen o ülkenin cumhurbaşkanıyla iletişim kurabiliyor, bazen de ilgili kurum ve kuruluşlarda çok etkin diyaloglara sahip. Bu ilişki ağımızı fırsata çevireceğiz" diye konuştu.

DAHA AKTİF OLACAK

Yurtdışındaki yerel yayınlara ağırlık vereceklerini aktaran Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü: "OHAL'in sadece duruma özel olduğunu ve iş yaşamını hiç etkilemediğini, tüm dünyaya fiili örnekleriyle anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemizde çarkların dönmediğini düşünenlere ve teslimatlarının gecikebileceğini zannedenlere, canlı görüntülerle hayatımızın normal devam ettiğini göstereceğiz. Uluslararası fuarlara daha fazla katılım sağlayarak Türkiye'nin bölgesel ve sektörel potansiyelini anlatacağız. İş dünyasının yurtdışı ticaretini ve pazarını artırmak için B2B ve B2G toplantıları organize edeceğiz."

OHAL'İ LEHİMİZE ÇEVİRECEĞİZ

OHAL'in iş dünyasına olumsuz bir yansıması olamadığını belirten Olpak, ekonomide tıkanan noktaları açmak, teşvikleri artırmak gibi konularda OHAL'i lehlerine kullanacaklarını söyledi. Olpak, "Üyelerimiz darbe girişimi sonrası hiçbir işlerini askıya almadı. Aksine daha da yoğunlaştı" dedi.