FETÖ’cü sayısı 3 bine çıktı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TOBB bünyesinde çıkarılacak yönetmelikle FETÖ'ye yakın üyelerin hepsi tasfiye edilecek.

FETÖ’cü sayısı 3 bine çıktı
FETÖ’cü sayısı 3 bine çıktı
GİRİŞ 05.08.2016 10:10 GÜNCELLEME 05.08.2016 10:10

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında Türkiye ekonomisi ve ticaretinin ana damarlarından biri olan odalar, borsalar ve organize sanayi bölgelerinde de büyük temizlik başlıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB dün bir araya gelerek FETÖ'cü üyelerin temizlenmesi konusunda kapsamlı bir çalışma yaptı. Birliğin 1.3 milyon üyesi ayıklanacak, odalar, borsalar, organize sanayi bölgeleri, ticari, resmi ve sosyal iştiraklerde örgütle bağı olan tek bir isim kalmayacak. Milli Prodüktivite Merkezi, İGEME, UMAT, ASPİLSAN gibi kuruluşlar da dâhil 3 bine yakın isim tasfiye edilecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hizmetlerin etkin şekilde işlemesi için OHAL kararlarını desteklediklerini belirterek, iş dünyasının üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de oda ve borsaların FETÖ ile mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Herkes kendi içindeki ayrık otlarını temizlemelidir" dedi. Operasyon oda ve borsa yönetimini ele geçiren bin 500 kişinin görevden alınması ile başlayacak.

İŞTİRAKLER DE TEMİZLENECEK

TOBB'a bağlı iştirakler, organize sanayi bölgelerinde yapılacak temizlikle bu sayının 3 bine ulaşması bekleniyor. TOBB'a bağlı, 178 ticaret- sanayi odası, 60 ticaret odası, 12 sanayi odası, 2 deniz ticaret odası, 113 ticaret borsası bulunuyor. Birliğin toplam 1 milyon 300 bin üyesi bulunuyor. TOBB bünyesinde çıkarılacak yönetmelikle FETÖ'ye yakın üyelerin hepsi tasfiye edilecek.