Antalya ve Gaziantep'te iki işadamı tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, eski ATSO Meclis Başkanı ve Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı tutuklandı

GİRİŞ 21.07.2016 11:12 GÜNCELLEME 21.07.2016 11:18

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı İzzet Bayar, Korkuteli ilçesinde gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde Korkuteli ilçesinde kayın pederine ait evde yakalanan Bayar, ifadesi alınmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildi. İş adamı Bayar, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süredir aranıyordu.

Öte yandan, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, geçen cuma günü yaşanan darbe girişimi sırasında twitter hesabından 'Hadi inşallah' paylaşımında bulundu. Paylaşımıyla darbeyi desteklediği için eleştirilince, 'yeni bir işe giriştiğim için bu mesajı yazdım' diyerek kendisini savunan Ali Yener, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 'devlet bu adamı kulağından tutup, kodese atmalı' açıklamasının ardından Balıkesir'de gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.