İş dünyasından hain saldırıya tepki

İstanbul Beyazıt'ta meydana gelen hain saldırıya iş dünyası sert tepki gösterdi.

İş dünyasından hain saldırıya tepki
İş dünyasından hain saldırıya tepki
GİRİŞ 07.06.2016 12:06 GÜNCELLEME 07.06.2016 15:14

İstanbul Vezneciler'de bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 7 polis, 4 vatandaşın şehit olduğu 3'ü ağır yaralı olmak üzere 36 kişinin yaralandığı hain saldırıya iş dünyasından kınama açıklaması yapıldı.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR: "SONLARI YAKINDIR"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Vezneciler'de çevik kuvvete yönelik bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Birliğimize yönelik alçak saldırıyı lanetliyorum. Hainler şunu bilsin ki; milletimizin mücadelesi tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bu menfur olaylar, terörün sonunun geldiğini gösteren paniğin işareti. Sonları yakındır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun."

NAİL OLPAK: ÇOK CANIMIZ YANDI

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

“MÜSİAD olarak, bu sabah Vezneciler’de çevik kuvvet ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda şehit olan polislerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Millet olarak, son zamanlarda düzenlenen hain saldırılarla çok canımız yandı.

Birliğimizin, kardeşliğimizin kenetlendiği ve bin aydan daha hayırlı, en kutsal ay olan mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Bilinmelidir ki, terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Milletimizin başı sağ olsun.”

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ: YAŞANAN ACIMASIZ SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin saldırı ile ilgili açıklaması şöyle:

“İstanbul'da bugün sabah saatlerinde yaşanan acımasız saldırıyı lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bir alanda özellikle işbaşı yapma saatleri seçilerek yapılmış bu saldırı, sadece güvenlik güçlerimizi değil masum insanlarımızı da hedef alarak terör gruplarının alçaklığının da bir göstergesi olmuştur. Geçtiğimiz aylarda büyük şehirlerimizde yaşanan bu tür saldırılar sonrası defaten dile getirdiğimiz gibi terörü araç olarak kullanan hainler, ülkemizin ilerleyişine zarar veremeyecektir. Hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 23. Olağan Genel Kurulumuzda ifade ettiğimiz üzere Türkiye’nin geleceği için; gün, birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye’nin terörden temizlenmesi için, 65 bin ihracatçı olarak hep yanınızdayız. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet, el eleyiz!’

Bu hain saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm vatandaşlarımızın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesini temenni ediyorum.”

TÜMSİAD BAŞKANI YAŞAR DOĞAN: TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENEN BİR ÜLKE OLMAYACAK

İstanbul Vezneciler’de yaşanan terör saldırıya ilişkin açıklama yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da şunları kaydetti: 

7 Haziran Salı günü İstanbul Vezneciler’de sabah saatlerinde meydana gelen ve Çevik Kuvvet’i hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozmaya çalışanlar hain oyunlarına devam ediyorlar. Polis, sivil demeden alçakça canlara kıyan bu canilere en güzel cevabı; mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi koruyup, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek vereceğiz.

Unutulmasın ki bu hainler daha önce de Türkiye’nin istikrarlı yükselişine engel olmayı denediler; ancak başarılı olamadılar. Kimse milletimizin sabrını daha fazla sınamaya kalkmasın. Millet olarak en zor, en karanlık günlerden bile her zaman birlik olarak güçlenerek çıktık ve bundan sonra da böyle çıkacağız. İçerdeki ve dışardaki terör grupları ve destekçilerine inat Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak. Bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında güçlü bir iradeyi bulacaklar.
Bu elim saldırıda, yaşamını yitiren polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Hepimizin başı sağ olsun.