'Sıfırcı hocaları kara listeye aldım'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamuya gelen girişimcilik projelerini notlayan akademisyenlere seslendi.

'Sıfırcı hocaları kara listeye aldım'
'Sıfırcı hocaları kara listeye aldım'
GİRİŞ 23.04.2016 09:57 GÜNCELLEME 23.04.2016 09:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gebze Teknik Üniversitesinin düzenlediği Girişimcilik Zirvesinde girişimci adayı gençlere seslenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeni Türkiye'de ayağı yere basan girişimci projelerin finansman bulma sorunu yaşamadığını söyledi. Kamuya yapılan girişimci proje başvurularını analiz edip fikirlere destek verilip verilmeyeceğine karar veren akademisyenlere “Sıfırcı hoca olmayın" diye seslenen Işık, kendisini çok kızdıran bir hadiseyi anlattı.

KARA LİSTEYE ALDIK

Her girdiği projede çok düşük not veren hocaları kara listeye alınması ve bir daha da çağırmaması talimatı verdiğini belirten Bakan Işık, şunları kaydetti: “Üniversite öğrencisi bir kızımız TÜBİTAK'a bir proje sunuyor. Proje şu; bir sıvının içerisindeki su miktarını belirlemeye yarayan bir proje… Bu önemli mi? Çok önemli. Eğer siz sütün içerisindeki su miktarını bilirseniz, bunu ölçmeye yarayan bir cihazınız, aparatınız veya bir kitiniz olursa işinizi kolaylaştırır. Yağlar içerisindeki, petrol türevlerindeki suyu ölçebilirsiniz. Bu pek çok alanda kullanılacak bir şey. Bizim o 5 kişilik akademisyen heyetimiz bu projeyi desteklenmeye değer görmüyor ama bu genç kızımız bu projeyle Avrupa'da yarışmaya giriyor, zannediyorum İsviçre'de ve dünya birincisi seçiliyor. Bunun üzerine fena halde moralim bozuldu."

Fazladan not vermek olumsuz

Proje kabul yöntemiyle ilgili mekanizmayı kolaylaştırılması talimatı verdiğini anlatan Bakan FiriIşık, şunları kaydetti: “Ne yapalım? Eğer 5 hocadan 3'ü 70'in üzerinde not veriyorsa diğer 2 hoca ne puan verirse versin bu proje desteklensin. İki, her girdiği projede çok düşük not veren hocaları da kara listeye alın, bir daha da çağırmayın talimatı verdim." Bakan Işık, bir matematik öğretmeni olarak fazladan not vermenin olumsuz etkisine inandığını da kaydetti.

YORUMLAR 3
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    sunu kafanıza sokun lutfen sadece okuyan proje uretecek diye bir şey yoktur dehalar az okuyanlardan cıkıyor yani okulu yarıda bırakanlardan
    Cevapla
  • Orhan Aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ına kurban olayım sayın Bakanım geç kalınmış olsada, bunca zaman giden beyin göçüne yazık oldu. Ülkemde çok zeki insanlar var ne olur destekleyelim ve eğitelim. İnanın bana kansere deva bile bulabilecek seviye de insanlar var. Kanserin devasini Amerikalılar buldu ama o kadar çok para kazanıyorlar ki kemoterapi ilaçlarından gerçek ilacı vermiyorlar.
    Cevapla
  • ÇAYCI 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin gibi devletini milletini seven ve savunan bakanların yardımcısı olsun...
    Cevapla