Kanaltürk ve Bugün neden kapatıldı?

Avukat Hasan Ölçer, Koza İpek bünyesindeki Kanaltürk, Bugün ve Millet'in neden kapatıldığını açıkladı.

Kanaltürk ve Bugün neden kapatıldı?
Kanaltürk ve Bugün neden kapatıldı?
GİRİŞ 31.03.2016 13:19 GÜNCELLEME 31.03.2016 14:19

FETÖ operasyonları kapsamında Koza İpek Grubu'nun başına atanan Avukat Hasan Ölçer, Bugün ve Kanaltürk gibi medya organlarının kapanmasının ardından kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Yenişafak'tan Murat Palavar'ın haberine göre, Ölçer, küçük yatırımcının ve devletin parasıyla gazete çıkarmayı uygun görmedikleri için Kanaltürk ve Bugün TV ile Bugün ve Millet gazetelerinin kapatma kararı aldıklarını söyledi.

'SAVCILIĞIN GÖREVİ GAZETE ÇIKARMAK DEĞİLDİR'

İpek medya organlarına 5 yılda halk açık şirket olan Koza İpek'ten 350 milyon TL para aktarıldığını tespit ettiklerini ifade eden Hasan Ölçer, “Bu demektir ki yıllık 60-70 milyon TL'lik kaynak aktarımı var. Biz gelir gelmez dedik ki artık medyaya kaynak aktarmayacağız. Çünkü bu halkın parası, küçük yatırımcının parası ve devletin parasıdır. Sen halkın parası ile bir terör örgütünün propagandasını yapıyorsun. Örgütü besliyorsun” dedi.

Koza İpek'ten yapılan para aktarımı işini kestikleri için suçlamalarla karşılaştıklarını belirten Ölçer; “Devletin ve savcılığın vazifesi yayın organı çıkartmak değildir. Bu konuda sayın savcılık makamı ile yaptığımız istişarede medya şirketlerinin faaliyetlerinin durdurulması gerektiği hususunda fikir birliğine vardık” dedi.

'MASRAF YÜZDE 60 DÜŞTÜ'

Ölçer; Ekim 2015'te yönetimine atandıkları Koza Grubu yayın organlarının mali durumu ve personel yapısı hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Biz göreve geldiğimizde Ekim 2015'te Bugün ve Millet Gazetesi'nin 202 personeli vardı. Aylık brüt maaş tutarı 1 milyon 312 bin TL idi. Biz Aralık ayında 202'yi 155 kişiye düşürdük. Giderleri de 901 bin liraya düşürdük. Masrafta yüzde 60'lık iyileştirme yaptık.”

'TAKİYYECİLİĞİN GÖRÜLMESİ İÇİN İYİ ÖRNEK'

Yurt dışına kaçan Akın İpek de kendilerine birçok ihtarname çekerek ilgili yayın kuruluşlarının kapatılmasını istediğine dikkat çeken Av. Hasan Ölçer, “Akın İpek avukatı aracılığı ile de savcılığa basın kuruluşlarının kapatılması konusunda dilekçe verdi. Biz de basın kuruluşlarının faaliyetlerini durdurduktan sonra bu defa 'basını batırdılar' diye beyanat verdi. Takiyyeciliğin, yalan ve iftiranın görülmesi açısından bu iyi bir örnek” dedi.

'İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'

Paralel Yapı ile mücadeleyi 'İkinci Kurtuluş Savaşı' olarak nitelendiren Hasan Ölçer'e göre mücadeleye devam edilmezse Türkiye çok şey kaybedecek. Paralel ile mücadele için bir 'üst kurul' oluşturulması gerektiğini söyleyen Hasan Ölçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kurumu'nu paralel ile mücadele için devreye sokmasının doğru okunması gerektiğini ifade etti. Ölçer, “Bugün hala kamu kurumlarının önemli bir bölümünde belirli oranlarda paralel hâkimiyeti var. Bu sebeple mücadelenin çok ciddi ve sürekli bir şekilde yapılmalı. Kararlılık gösterilmeli” diye konuştu.

'ŞİRKETLERİN YAYIN HAKKI DURUYOR'

Yayınlarına son verdikleri gazete ve televizyonların yayın hakkını elinde bulunduran şirketlerin kapatılmadığının altını da çizen Ölçer, şunları kaydetti:

“Yayın hakları hala duruyor. Şu anda şirketler 5 kişilik heyet tarafından yönetiliyor. Sayın Savcılık Ankara 5. Sulh Ceza hakiminden bizim görevimizin sonlandırılmasını ve bundan sonra 5 kişilik heyet tarafından şirketlerin sevk ve idaresinin uygun olacağını belirterek talepte bulundu ve böyle de karar çıktı.”