İş dünyasından Taksim açıklaması

İstanbul Taksim'de düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin iş dünyasından tepkiler geliyor.

İş dünyasından Taksim açıklaması
İş dünyasından Taksim açıklaması
GİRİŞ 19.03.2016 14:46 GÜNCELLEME 19.03.2016 16:51

Taksim'de düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin iş dünyasından tepkiler geliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Beyoğlu'ndaki saldırının ardından yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını, terörü ve teröre destek verenleri lanetlediklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"İstanbul’da meydana gelen patlama, hain emelleri uğruna masum insanların canına kast eden terör örgütlerinin, çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Milletçe kenetlenerek, bu yaşatılan acıları aşacağız. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da saldırıyı "çirkin" ve "insanlık dışı" olarak nitelendirdi. Apaydın, şunları kaydetti:

"İstanbul’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olan hainlerin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu acıları millet olarak yine birbirimize sarılarak üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Patlamada hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bugün İstanbul Taksim'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde artarda düzenlenen terör saldırılarını lanetliyoruz. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yaşanan saldırının acısı yüreğimizdeki sıcaklığını daha kaybetmemişken, benzer hadisenin İstanbul’da meydana gelmesi bizleri derinden yaralamıştır.

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör eylemi, geçtiğimiz günlerde birlik açıklaması yapan bu kötülük çemberinin açıkça milletimizin istiklalini hedef aldığını gösteriyor. Terörün anlamı da, amacı da korkutmaktır. Fakat bizim İstiklal Marşı’mız “Korkma” diye başlar. Bizler korkmuyor ve inancımızı yineliyoruz: Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir.

Yaşanan elim hadiselere karşı sağduyulu olmalıyız. Aksi halde farkına varmadan terörün amacına ulaşmasına yardımcı olmuş oluruz. Daha önce yaşanan üzücü olaylarda millet olarak sağduyumuzu kaybetmediğimiz gibi, bugün de sağduyu içerisinde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor.

MÜSİAD olarak, İstanbul’da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.